Paaszaterdag, zevende editie Turvenloop

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Zaterdag 16 april a.s. vindt de zevende editie van de Turvenloop plaats, een evenement voor wandelaars en hardlopers georganiseerd door Fysiotherapie Langeveen Manderveen en Carnavalsvereniging de Turftrappers. Normaal gesproken wordt de Turvenloop rond Kerst gelopen, maar vanwege de coronamaatregelen is er dit keer uitgeweken naar paaszaterdag. Net als voorgaande keren is er weer een ruime keuze aan mogelijkheden.

Wandelen of hardlopen

Wil je het natuurschoon van Langeveen en omgeving verkennen door te wandelen, dan kan dit. Er zijn drie verschillende routes, van 5, 10 en 15 kilometer. Starten kan ’s ochtends vanaf 9.30 uur. Tijdens de wandeling kom je langs een sfeervol ingerichte locatie waar je kunt genieten van een kop koffie of heerlijke soep. Wil je lekker hardlopen, dan kun je kiezen voor afstanden van 5 of 10 kilometer. In tegenstelling tot voorgaande jaren starten zowel de 5 als de 10 kilometer ‘s middags om 13.11 uur. Volgens de organisatie zal dit de gezelligheid van het evenement nog groter maken.

Kinderen

Voor de kinderen wordt er weer een kidsrun georganiseerd, waar ze verkleed aan mee kunnen doen. Er zijn drie leeftijdscategorieën. De jongste kinderen starten ’s middags om 14.30 uur met één rondje. Zij mogen ook op een loopfiets aan de start verschijnen. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar lopen twee rondjes en kinderen van 9 tot 12 jaar drie rondjes. In de voorbereiding op de kidsrun zal er tijdens de gymlessen op de Mariaschool aandacht zijn voor het rennen.

Start en finish zullen voor alle afstanden op het plein de Drieschicht in Langeveen zijn. De organisatie hoopt op mooi weer. Mocht dit niet zo zijn, dan kunnen de toeschouwers onder het genot van een drankje de hardlopers bij Café-Restaurant Waaijer binnen aanmoedigen. Ook wordt hier een aanvullend programma voor de kinderen aangeboden, waaronder een kleurwedstrijd voor de jongsten.

Vijfde editie teamscompetitie

Tijdens de zevende Turvenloop wordt voor de vijfde keer een teamscompetitie (voorheen bedrijvenloop genoemd) gelopen. In 2019 bleek dit met zo’n twintig teams een succesvol onderdeel. De organisatie gaat de uitdaging aan om dit aantal in 2022 te overtreffen. Bedrijven, organisaties en ook vriendengroepen of verenigingen kunnen zich met minimaal drie en maximaal vijf personen aanmelden, zowel voor de 5 als de 10 kilometer. Het winnende team krijgt een wisselbokaal en een aantal consumptiemunten. Als extra service kunnen deelnemende teams bij de praktijken van Fysiotherapie Langeveen Manderveen terecht voor trainingsschema’s, fitheidstesten, loopadviezen en screening en behandeling van blessures.

Handige weetjes

Tot en met 9 april kun je je via www.turvenloop.nl inschrijven voor het hardlopen. Uiteraard kan er op de dag zelf ook ter plekke worden ingeschreven. Aanmelden voor de teamscompetitie kan door middel van een e-mail naar info@turvenloop.nl. Verdere praktische weetjes en updates staan vermeld op de website: www.turvenloop.nl.

Carnavalsvereniging de Turftrappers en Fysiotherapie Langeveen Manderveen wensen iedereen heel veel succes tijdens de zevende Turvenloop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *