Start2Bike: stap met een zeker gevoel op je mountainbike of racefiets

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike op 19 maart in Vriezenveen.

In samenwerking met de NTFU organiseert de SWC Twenterand de start2bike training voor beginnende en gevorderde fietsers. De training is er voor zowel de racefiets als de mountainbike. Onder leiding van deskundige trainers en samen met andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig sportief fietsen. In 4 trainingen van elk ca. 3 uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt, vertrouwen en de techniek om zelf lekker en veilig te gaan fietsen.

Voor wie
Ben je pas begonnen met mountainbiken of wielrennen of zit je al wat langer op de fiets, maar heb je nog niet eerder een training gevolgd? Volg dan nu de Start2Bike-trainingen bij SWC Twenterand in Vriezenveen.

Gegevens Race:

  • Startdatum: 19 maart 2022               
  • Tijd: 14.00 – ca. 17.00 uur               
  • Locatie: Grote kerk, Westeinde 39 te Vriezenveen
  • Deelnamekosten: €37,50 voor 4 trainingen
  • Wat neem je mee: racefiets, helm, voldoende drinken

Gegevens MTB:

  • Startdatum: 19 maart 2022
  • Tijd: 09:00 – 12:00 uur
  • Locatie: De Boshoeve, Oude Zwolseweg 1 Hoge Hexel
  • Deelnamekosten € 37,50 voor 4 trainingen
  • Wat neem je mee: MTB, helm, voldoende drinken

Schrijf je in voor Start2Bike
Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in op www.start2bike.nl en lees meer informatie. Inschrijven kan tot 1 dag voor de startdatum

Dit leer je
Als mountainbiker ben je na 4 lessen getraind om een tocht van 25 kilometer te voltooien. Ga je wielrennen? Dan ben je klaar voor een tocht van 50 kilometer.

Deskundige trainers
Alle trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd. Ze brengen je alle kneepjes van het wielrennen of mountainbiken bij. Denk aan: goed schakelen en remmen, klimmen, afdalen en bochten nemen.

Over Start2Bike
Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Wielerverenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten en fietsenwinkels organiseren de Start2Bike-techniektrainingen in een reeks van 4 zaterdagen op locaties in heel Nederland. Ook in Vriezenveen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *