Martha van Abbema keert niet terug als wethouder

Als er binnenkort een nieuw college wordt gevormd, dan is Martha van Abbema niet meer beschik-baar als wethouder. De lijsttrekker van de Twenterandse ChristenUnie-fractie keert wel terug in het gemeentehuis, maar dan als raadslid. De afgelopen zes jaar maakte Van Abbema namens de ChristenUnie deel uit van twee colleges van B&W. Naast haar werk in de gemeenteraad, gaat ze de komende tijd op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Van 2007 tot 2010 was Martha van Abbema de eerste vrouwelijke wethouder van de gemeente Twente-rand, toen ze partijgenoot Bert Lambers opvolgde. In 2016 keerde ze terug als wethouder, eerst als ver-vanger van Bert Oudendijk, in een coalitie van CDA, CU en SGP. In 2018 werd Van Abbema opnieuw wethouder, maar nu in een college met GemeenteBelangen Twenterand. De afgelopen vier jaar had ze onder meer economie, duurzaamheid, participatie en natuur en platteland in haar portefeuille. Ook was ze kernwethouder voor Westerhaar, Bruinehaar, Weitemanslanden en Westerhoeven.

Veel energie

“Het was een bijzondere tijd”, blikt Martha van Abbema terug op haar wethouderschap. “De laatste peri-ode was ik wethouder in twee heel verschillende coalities, met elk hun eigen dynamiek. Als bestuurder en als mens heb ik dat als bijzonder leerzaam ervaren. We hebben in deze coalitie veel bereikt voor Twenterand en ik vind het mooi dat ik daaraan mijn steentje heb mogen bijdragen. Ik heb veel geleerd, maar het was geen eenvoudige coalitie. De samenwerking heeft veel gebracht, maar ook veel energie gekost. Mede daarom heb ik besloten niet nóg een periode wethouder te willen zijn.”

Nieuwe wegen

Van Abbema vindt dus dat het tijd is voor iets nieuws. “In mijn hele werkzame leven heb ik nooit langer ergens gewerkt dan vijf jaar”, legt ze uit. “Dat is altijd een bewuste keuze geweest, omdat ik het belangrijk vind mezelf te blijven uitdagen en een frisse blik te houden op wat ik aan het doen ben. Ik zit hier nu langer dan die vijf jaar. Het is dus tijd voor nieuwe wegen. In principe blijf ik beschikbaar als wethouder tot het nieuwe college begint, daarna neem ik zitting in de nieuwe gemeenteraad. Ik kijk er echt naar uit om me als ChristenUnie-raadslid de komende periode voor Twenterand te kunnen blijven inzetten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *