Speler Heracles op bezoek in Westerhaar!

Deze week kwam Robin Jalving, keeper bij Heracles Almelo, op bezoek in groep 5 en 6 van basisschool De Fontein (locatie Hoofdweg) in Westerhaar. Dit in het kader van het leesproject Scoor een Boek!, een samenwerking tussen de Bibliotheek Twenterand en Heracles Almelo. De enthousiaste leerlingen hadden veel vragen voor Robin voorbereidt. Vragen over voetbal, de training, zijn favoriete club en favoriete voetballer en nog veel meer. Robin moedigde de kinderen aan om vooral door te gaan met lezen en sporten.

Boeken scoren met de Bibliotheek én Heracles!

Ruim 200 leerlingen uit groep 5 en 6 van de basisscholen in Twenterand zijn met Scoor een Boek! in 10 weken zoveel mogelijk boeken aan het scoren. In de klas en ook thuis. Daarbij worden de leerlingen via videoboodschappen door verschillende spelers van Heracles aangemoedigd. Ook is er elke week een beweegopdracht voor in de klas en een creatieve opdracht. Het project wordt in mei afgesloten met een sportieve ochtend met alle deelnemende kinderen en Heracles. Dan wordt ook de eindstand bekendgemaakt, het totaal aantal gelezen boeken door de leerlingen in deze 10 weken.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! wil de Bibliotheek Twenterand, in samenwerking met Heracles Almelo, leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen in Twenterand stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *