Speciale aanpassingen in parcours Ronde van Overijssel in Rijssen en Holten

– De Ronde van Overijssel past het parcours voor de 68e editie op zaterdag 7 mei op een aantal punten aan. De 180 wielrenners finishen dit jaar net buiten Rijssen, de premiesprint is in Holten en bij de start kan het publiek de tourkaravaan van ploegleiders nog beter bewonderen.

Fotograaf: Dick Soepenberg
Bijschrift: Een internationaal veld staat 7 mei 2022 aan de start in Rijssen.

De finale van de internationale wielerklassieker is als vanouds pittig. Na bijna 200 kilometer door Overijssel, bepalen de sterkste renners na een aantal lokale rondjes bij de Rijsserberg wie de beste is. De finishlijn is dit jaar even buiten Rijssen getrokken, vlakbij restaurant Schwarzwald, na een gemeen oplopend stukje.

Parkgebouw

Het peloton met toprenners uit binnen- en buitenland start traditiegetrouw rond het middaguur bij het Parkgebouw in Rijssen. Voorafgaand is het publiek van harte welkom bij de ploegenpresentatie. Nieuw is deze keer de toegankelijke opstelling van de tourkaravaan vlakbij het Parkgebouw. Zo kunnen de wielerliefhebbers nog beter een kijkje nemen bij de auto’s van de ploegleiders.

Sprint in Holten

Omdat Holten zich deze editie het ‘Dorp van de Ronde’ mag noemen, sprinten de wielrenners daar voor een extra premie. Voorzitter Michiel Vincent kijkt uit naar een spectaculaire sprint aan de Larenseweg. “Om de vele wielerliefhebbers die dit dorp heeft zo goed mogelijk te laten genieten van Overijssels Mooiste hebben we het parcours verlegd. In plaats van buitenom gaan we nu door Holten heen.”

Tietema en Jansen bij wielercafé

Om alvast in de wielerstemming te komen organiseert de Ronde van Overijssel op maandag 25 april het wielercafé in het Kulturhus in Holten. Als één van de gasten kondigde de organisatie al de bekende YouTuber en profrenner Bas Tietema aan.

De Zwollenaar deelt het podium in ieder geval met gouden medaillewinnaar Jennette Jansen uit Westerhaar. Zij won tijdens de Paralympische Spelen in Tokio een bronzen en gouden medaille. In haar hele carrière won Jansen tien Paralympische medailles in diverse disciplines op zeven Olympische Spelen. Meer ‘grote namen’ volgen, belooft de organisatie.

Overijssels mooiste

Pakweg 180 wielrenners staan zaterdag 7 mei 2022 om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Volg de 68e editie van de Ronde van Overijssel live via TV, radio en social media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *