Eier gaddern en andere Twentse paasgebruiken

Tussen Palmpasen en de paasdagen in organiseren de vrijwilligers van de commissie Welzijn ouderen Vriezenveen van ZorgSaam Twenterand  op maandag 11 april een gezellige ontmoetingsmiddag voor senioren. Onderwerp is paasgebruiken in Twente.

Zo is een paasvuur iets typisch Twents, maar ook eier gaddern (= eieren rapen) is een redelijk bekend fenomeen.

Na een kop koffie als welkomstdrank en ontvangst van een bingokaart vertelt Anna Geerdink ons over der paasgebruiken uit deze regio. Haar enthousiasme om Twentse gebruiken in ere te houden én haar spontane vertelkunst, zal bij menigeen leuke herinneringen oproepen. Wellicht worden de aanwezigen  nog op creatieve ideeën gebracht voor de komende paasdagen. Herkenning zal voor velen deze middag niet ontbreken. 

Waar, wanneer, hoe laat?
De presentatie op 11 april vindt plaats in de Suite aan de Kerkstraat 2 in Vriezenveen. De zaal is open vanaf 13.30 uur en de presentatie start om 14.00 uur. Deze middag zal worden afgesloten met een paasbingo. Toegangsprijs is € 5. Dat is inclusief een bingokaart en twee consumpties. Iedereen is welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *