Puberhersenen in ontwikkeling

Op woensdag 20 april is er in Bibliotheek Vriezenveen een avond over het puberbrein. De puberteit brengt vaak veel onzekerheid met zich mee. Voor pubers zelf én voor hun ouders. Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersenen. Tijdens de lezing ‘Puberhersenen in ontwikkeling’ krijg je meer inzicht over wat er gebeurt in de hersenen van pubers, maar ook praktische tips hoe hiermee om te gaan.

Hersenstichting
Moniek Beltman is verbonden aan de Hersenstichting. Zij vertelt deze avond alles over het puberbrein. De ontwikkeling van de hersenen is een heel intensief proces. Het begint al ver voor de geboorte en het gaat door totdat je 25 jaar bent.

Ontwikkeling hersenen
In de puberteit maakt die ontwikkeling een cruciale fase door. In deze fase is de communicatie tussen verschillende hersengebieden nog niet in balans. Bovendien verandert hun slaappatroon, ook als gevolg van de ontwikkeling van hun hersenen. Daarbij zijn er verschillende hersenaandoeningen die juist in de puberteit tot uiting kunnen komen.

Info en tickets bestellen
De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De entreeprijs is 3,50 euro per persoon. Tickets kunnen gekocht worden via onze website: www.bibliotheektwenterand.nl of informeer even bij Bibliotheek Vriezenveen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *