Schoolvoetbal toernooi Den Ham / Vroomshoop groot succes

In verband met de Corona beperkingen kon het jaarlijkse Schoolvoetbal toernooi Den Ham / Vroomshoop in 2020 en 2021 geen doorgang vinden. Maar na 3 jaar was het in de afgelopen 2 weken dan eindelijk weer zover. De soepel verlopen organisatie was dit jaar in handen van voetbalvereniging Sportlust. Op dinsdagavond 5 april zijn de toernooitjes voor de Meisjes gespeeld, een week later die voor de Jongens. Tijdens de wedstrijden was het enthousiasme na 3 jaar afwezigheid duidelijk merkbaar bij de bijna 400 kinderen die in totaal hebben meegedaan.
Het Meisjes groepen 5/6 toernooi werd gespeeld met deelname van 8 verschillende teams. Daarbij werden de halve finales gespeeld tussen Nieuwoord 1, ’t Groeipunt, de Willibrordus en Nieuwoord 2. Uiteindelijk wist Nieuwoord 2 na een spannende wedstrijd, uitslag 2-2, en dus strafschoppen, de finale te winnen tegen ’t Groeipunt. Bij de wedstrijd om de 3e en 4e plaats wist de Willibrordus aan het langste eind te trekken.
Bij het Meisjes toernooi groepen 7/8 deden 10 teams mee. Hierin wist de Smithoek in de halve finale van de Maten te winnen. In de andere halve finale was de Oranjeschool te sterk voor school Nieuwoord. In de finale bleek de Oranjeschool ook te sterk voor de Smithoek. De Maten won de wedstrijd om de 3e en 4e plaats van school Nieuwoord.


Waar de weersomstandigheden bij de Meisjes wat minder prettig waren, was er een week later bij de Jongens sprake van een heerlijk lente zonnetje. Dat was ook duidelijk te merken aan een geweldige belangstelling bij ouders en andere familieleden. Bij het toernooi van de Jongens 5/6 deden er 12 teams mee, waarbij er natuurlijk ook hier 4 teams de halve finales wisten te bereiken. De eindstand zag er als volgt uit: Nr. 1 werd Nieuwoord 3, nr. 2 Oranjeschool 4, Nr.3 De Smithoek 2 en Nr. 4 Oranjeschool 2.
Tot slot het toernooi voor Jongens 7/8. Hier was er zelfs sprake van 15 verschillende teams. De winnaars van de 3 Poules en de beste Nr. 3 gingen door naar de halve finale. Daarin moest Nieuwoord 1 het opnemen tegen Smithoek 1. De noodzakelijke strafschoppen werden uiteindelijk het beste genomen door Nieuwoord 1. In de andere halve finale won De Sleutel knap van De Maten 2. Smithoek 1 won uiteindelijk de verliezers wedstrijd en werd daarmee 3de in de eindstand. De finale werd er 1 om nog lang te herinneren. En wederom moesten er strafschoppen aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Nieuwoord 1 was daarin net wat beter en ging dus met de grootste beker naar huis. Het uitreiken van de bekers vond in een bomvol clubhuis van Sportlust plaats.
We hebben er dus lang op moeten wachten, maar uiteindelijk kunnen we terugkijken op 2 zeer geslaagde avonden waar het speelplezier van de kinderen er vanaf spatte. De winnaars staan nog een leuk toetje te wachten want zij mogen hun beste beentje in de maand mei gaan voorzetten in de regiofinales en wie weet daarna zelfs de landelijke finales. We wensen ze veel succes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *