Chr. Mannenkoor Vroomshoop zingt weer uit volle borst

Na twee jaar bijna letterlijk monddood te zijn geweest mag het Chr. Mannenkoor Vroomshoop weer volop zingen. En dat gebeurde de afgelopen weken zelfs drie keer.

Op zondagavond 10 april werkte het koor mee aan een Bevrijdingsdienst in k.c. Het Anker te Vroomshoop, ter gelegenheid van het feit dat Vroomshoop 77 jaar geleden bevrijd werd. Met een aantal toepasselijke liederen werd deze door het 4 mei comité Vroomshoop georganiseerde kerkdienst opgeluisterd.

De woensdag erna werd de eerste van twee Passiestonden uitgevoerd in de RK kerk Sint Pancratius in Geesteren. In deze kerk met zijn geweldige akoestiek werd onder leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman een uur lang passiemuziek gezongen en gespeeld, horend bij de Stille Week voor Pasen. Een dag later werd het concert nogmaals uitgevoerd, opnieuw in Het Anker te Vroomshoop. Altsaxofonist Klaasjan Pullen werkte aan beide Passiestonden mee, en deed dat met veel muzikaal gevoel. Dat was merkbaar bij bijvoorbeeld ‘Benedictus’ uit The Armed Man van Karl Jenkins, en bij ‘Nader mijn God, bij U’.

Het mannenkoor zong onder andere ‘Dit ene weten wij’, een stuk op tekst van Henriëtte Roland Holst en op muziek van Gezinus Veldman. Ook klinkt het indrukwekkende ‘Bei Dir ist dat Licht’ van Dietrich Bonhoeffer. Vlak voor een minuut stilte halverwege de Passiestonde zong het koor ‘In manus tuas Pater’. De Passiestonde eindigde met het krachtige ‘Non nobis domine’ van Dwight Gustafson.

Het mannenkoor gaat zich nu voorbereiden op het Zomeravondconcert op vrijdag 17 juni in de hervormde kerk te Den Ham, waarbij de landelijk bekende sopraan Francis van Broekhuizen te gast is. Kaarten zullen binnenkort te koop zijn bij de Readshop in Den Ham en Bruna Brinkman in Vroomshoop.

Lid worden van dit mooie koor? Bezoek dan onze concerten, kom een keer luisteren op onze repetitie, en voor je het weet ben je verkocht. Mail secretariaat@cmkvroomshoop.nl of bel 0546-642191. Van harte welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *