Zevende Turvenloop op paaszaterdag

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Fysiotherapie Langeveen Manderveen en Carnavalsvereniging de Turftrappers organiseren jaarlijks de Turvenloop, dit jaar voor de zevende keer. Normaal gesproken vindt dit wandel- en hardloopevenement plaats tussen Kerst en oud en nieuw, maar dit keer werd uitgeweken naar paaszaterdag 16 april. De zon scheen, de temperatuur was niet al te hoog en er werd geen regen voorspeld, perfecte omstandigheden voor zowel de hardlopers als de wandelaars.

De wandelaars kwamen niet alleen uit Langeveen en Bruinehaar, ook waren er deelnemers uit Hoek van Holland, Gieten, Weurt en Zwolle. Vanaf 9.30 uur ‘s ochtends startten zij met een route van 5, 10 of 15 kilometer. De routes liepen door Langeveen en Bruinehaar, maar ook door de mooie natuur net over de Duitse grens. Onderweg werd genoten van gezelligheid, een kop koffie en erwtensoep. En natuurlijk was er deze paaszaterdag voor alle deelnemers een gekookt paasei of een chocolade-ei.

Prijzen

De hardloopwedstrijd begon ’s middags om 13.11 uur, zowel de 5 als de 10 kilometer. Voor de snelste hardlopers waren er bonnen te winnen, beschikbaar gesteld door verschillende sponsors. De hoofdprijs op de 10 kilometer was een dinerbon van Café-Restaurant Waaijer. Deze prijs ging bij de mannen naar Marc Bos en bij de vrouwen naar Jorien Snijders. Zij liepen de tien kilometer in respectievelijk 39.07 en 47.45 minuten. Op de 5 kilometer wonnen Peter Oldenhuis (17.43) en Yvonne Meijer (20.05).

Teamscompetitie

Naast individuele hardlopers konden ook teams van maximaal vijf personen meedoen aan de Turvenloop. Dit jaar meldden tien teams zich aan voor deze teamscompetitie. Uiteindelijk bleek Kip oet Twente het snelst op de 10 kilometer en won Olympia ’28-4 de 5 kilometer.

Kidsrun

De zevende Turvenloop werd afgesloten met een kidsrun. Met de paashaas voorop legden eerst de allerkleinsten een afstand van 250 meter af. Daarna volgden de iets oudere kinderen met hun afstand van 500 meter en tenslotte de oudsten op de kilometer. In totaal deden 80 jongens en meisjes enthousiast mee. Het snelst waren Max Kleizen en Julia Nijkamp (2-4 jaar), Fedde Kuipers en Sophie Arends (5-8 jaar) en Simon Muller en Stacey Lee Goorman (9-12 jaar). Rick Olde Meule won een prijs omdat hij het mooist verkleed was. Alle kinderen gingen naar huis met een mooie medaille.

Fysiotherapie Langeveen Manderveen en Carnavalsvereniging de Turftrappers bedanken iedereen hartelijk voor de enthousiaste deelname aan de zesde Turvenloop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *