Leergeld, sport en cultuur: Sam&

“Alle kinderen moeten meedoen” is de slogan van Leergeld Twenterand, meedoen met hun leeftijdsgenootjes om samen hun talenten te kunnen ontwikkelen. Ook als thuis de financiële situatie eigenlijk niet toereikend is. Want nu meedoen is straks meetellen. Meedoen met schoolactiviteiten maar ook met sport en cultuur.

Dat is al jaren zo, Leergeld zorgt dat kinderen ook mee kunnen doen met sportieve en met culturele activiteiten. Maar nu is er ook een formeel samenwerkingsverband tussen de stichtingen Leergeld en het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit samenwerkingsverband heet “Sam&”. Samen dus. Ook het Nationaal Fonds Kinderhulp en de stichting Jarige Job zijn daarin samenwerkingspartners. Deze samenwerking tussen landelijke armoedenetwerken heeft zich de laatste tijd sterk ontwikkeld.

Concreet betekent dit dat Leergeld Twenterand ook intermediair is voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur en kinderen kan aanmelden voor Jarige Job en voor het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Ouders die financieel krap zitten en hun kinderen toch willen laten meedoen moeten dus vooral contact opnemen met Leergeld Twenterand. Vaak kan Leergeld Twenterand dan helpen. Ook met vervoer naar school (bus of fiets) en met digitale leermiddelen. Schroom niet. Contact opnemen is simpel: bel naar  06-39743797, mail naar info@leergeldtwenterand.nl, of kijk op https://www.leergeld.nl/twenterand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.