Ontdek het hoogveen in de Engbertsdijksvenen

De Engbertsdijksvenen is een hoogveengebied. Een restant van wat ooit een enorm hoogveenmoeras moet zijn geweest. Door het unieke milieu leven er bijzondere planten en dieren. Maar hoe is het hoogveen ontstaan, en wat is ‘veen’ nou eigenlijk en wat is er zo bijzonder aan. Dat kan je te weten komen tijdens een ontdekkingstocht door dit bijzondere natuurgebied.  

Op zondagmiddag 18 september kunt u onder leiding van een natuurgids op struin door de Engbertsdijksvenen. We gaan grotendeels van de paden af, dus een goede conditie, lange broek en laarzen zijn aan te raden, en als er voldoende regen valt deze week zijn laatstgenoemde wellicht noodzakelijk. Boek uw deelname online op  www.staatsbosbeheer.nl/hoogveenengbertsdijksvenen

Hier vind u ook meer informatie over de startlocatie, tijden en prijzen. Let op; online boeken is verplicht om deel te nemen aan deze wandelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.