Inspiratiesessies, workshops en exposities tijdens ‘In Toon week’De Toon je kunst Twenterand week – kortweg: ‘Ik Toon week’ – vindt plaats in de week van 19 t/m 24 september op verschillende locaties in Twenterand en dit jaar voor het eerst op het Lageveld in Wierden. 

Toon je Kunst Twenterand  stimuleert, ondersteunt en verbindt cultuurmakers en cultuurbelevers in de gemeente Twenterand. We brengen beoefenaars van verschillende kunstvormen met elkaar in contact en bevorderen onderlinge samenwerking. Daarnaast ondersteunen we initiatiefnemers van culturele projecten en evenementen financieel om zo zoveel mogelijk inwoners kennis te laten maken met al het amateurkunst wat de gemeente te bieden heeft.

Cultuurcafé’s met inspiratiesessies
Dit jaar worden twee cultuurcafé’s in het kader van deskundigheidsbevordering gehouden. Zo organiseren wij samen met het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand de inspiratiesessie ‘Werven en behoud van vrijwilligers’ op woensdag 22 september in de Peddemorsboerderij in Vriezenveen. Op  woensdag 21 september is er in samenwerking met Daniëlle Bijenhof (PR en communicatiemedewerker ZorgSaam Twenterand) een inspiratiesessie genaamd ‘Alles onder controle’ over social media in het gemeentehuis in Vriezenveen. Deze inspiratiesessies worden georganiseerd voor organisaties in het cultuurveld en kunstenaars. Opgave via toonjekunsttwenterand@gmail.com

Daarnaast zijn er in heel Twenterand verschillende activiteiten, exposities en workshops. Zo is er onder andere in café-restaurant Harwig in Den Ham een expositie van het eigen werk van Ontmoetingscentrum Julia, een ontmoetingscentrum voor mensen met lichte geheugenproblematiek en dementie. In Vroomshoop geeft Joost Visser van Popschool Twenterand een concert in het Flierborg. In Westerhaar wordt er een graffiti workshop aan jongeren gegeven door Alwin Koers en in Vriezenveen een theaterworkshop, met daarbij kijkend naar de mogelijkheden voor het opzetten van een nieuwe toneelvereniging in Vriezenveen. 

Eerste Twist Festival
De week wordt afgesloten met het Twist festival op het Lageveld in Wierden een samenwerking tussen WAK Wierden en Toon je Kunst Twenterand.

Het volledige programma van deze week en het Twistfestival staat op de facebook pagina van Toon je kunst Twenterand: https://www.facebook.com/ToonjeKunstTwenterand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.