Open dag Jeugdtuin Vriezenveen

Ivonne Stege is dit jaar namens Volkstuindersvereniging Vriezenveen gestart met de zogeheten “Jeugdtuin Vriezenveen”. Zaterdag 10 september was er een open dag. De gemeente heeft voor het project een kernbudget van ruim €1.000,- beschikbaar gesteld. Ook ondersteunt de Welkoop het initiatief. In de jeugdtuin leren kinderen tussen de negen en twaalf jaar hoe je groenten kweekt en verbouwt. Tien kinderen hebben vanaf april tot september twee maal per week gewerkt in een voor hen beschikbaar gesteld tuintje.

Diploma voor de deelnemers

Tijdens de open dag konden geïnteresseerden een kijkje nemen. Kinderen vertelden enthousiast over welke groenten ze verbouwd hebben, zoals passiebloemen, tomaten, artisjokken, bonen, aardbeien, sla en mais. Onlangs mochten ze de eerste oogst mee naar huis nemen. Wat waren de kinderen trots! Voor alle inzet hebben de deelnemers een diploma ontvangen, uit handen van voormalig wethouder en op dit moment raadslid, Martha van Abbema.

Volgend seizoen

Er werd door Ivonne het hele seizoen door groente en dahlia’s verbouwd en verkocht. Een gedeelte van de opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe zaden en andere benodigdheden komend seizoen. Ook is een gedeelte gedoneerd aan de voedselbank. Komend jaar is er weer plek voor tien kinderen. Aanmelden kan door contact op te nemen met Ivonne via telefoonnummer 06 – 1060 3236 of per mail via ivonnestege@gmail.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.