S.D.O. heeft wat nieuws; KombiFit is een waar succes bij Korfbalvereniging S.D.O.!

WesterhaarWoensdag 14 september 2022, de eerste training van de KombiFit. Op het programma staat: bewegen op muziek, knotsbal en korfbal. In totaal zijn er zes sporters en twee trainers aanwezig. In het begin is iedereen nog een beetje onwennig. Aan het eind van de training is iedereen razend enthousiast. Sindsdien trainen we elke woensdag van 19.30-20.30. Door succes zijn er inmiddels 12 personen die deelnemen aan de KombiFit. 

Het doel van de KombiFit is om op een laagdrempelig niveau sport aan te bieden aan volwassenen die nu niet sporten, maar wel graag iets willen doen om fit te worden of te blijven. Iedereen sport op zijn eigen niveau. Elke training bestaat uit drie onderdelen: met bal, zonder bal en korfbal. In het onderdeel met bal maken we kennis met allerlei bal- en teamsporten, zoals volleybal, knotsbal, hockey en badminton. Zonder bal gaat over het controleren van het lichaam. Dit wordt bereikt door bijvoorbeeld te bewegen op muziek, met core stability of met yoga. Het onderdeel korfbal zorgt ervoor dat personen die nog nooit hebben gekorfbald of eerder hebben gekorfbald weer kennis maken met korfbal, en zo op latere leeftijd kunnen beginnen met korfbal of het kunnen blijven doen. KombiFit is dus uitermate geschikt voor ouders van jeugdleden, maar ook voor volwassenen die sociale binding zoeken bij een club.

Om KombiFit aan te kunnen bieden bij korfbalvereniging S.D.O. waren er veel nieuwe materialen nodig, zoals ballen, hockeysticks, een volleybalnet en nog veel meer. Dit is mede gerealiseerd met een bijdrage vanuit het lokaal sport- en beweegakkoord van de gemeente Twenterand. De speerpunten van dit akkoord zijn het stimuleren van sporten en bewegen, het zorgen voor een sport- en beweegvriendelijke omgeving, de maatschappelijke rol en betrokkenheid van sportverenigingen vergroten en versterken door samenwerkingen, en het faciliteren van sportevenementen om de publieke waarde voor de promotie van sport en bewegen volop te benutten.

Wegens succes gaan we in de zaal verder. In de zaal trainen we op maandag van 19.30-20.30. We beginnen op maandag 7 november in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar.

Wil je ook een keer komen kijken of meedoen?  Dat mag! Spreek ons aan tijdens de training of stuur een berichtje naar Guido Moltman: 0627976083.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *