Suus Oude Kotte en Dani Kuipers zwaaien scepter over Mariaschool

LANGEVEEN/BRUINEHAAR – Op woensdag 16 november was het zover, de verkiezing van de nieuwe jeugdhoogheden op de Mariaschool in Langeveen. Na twee bijzondere coronajaren kon de verkiezing eindelijk weer op de gebruikelijke manier gehouden worden. Tegen de middag werd bekend dat prinses Suus (Oude Kotte) en adjudante Dani (Kuipers) dit jaar de scepter zullen zwaaien over de Mariaschool.

Onderscheiding 2022

Eerder op de dag kwamen prins Eric en adjudant René van Carnavalsvereniging de Turftrappers al naar school, samen met hun hofdames Anja en Christel. Zij brachten een bezoek aan alle klassen en namen alle kinderen op in hun hofhouding. Hiervoor kregen ze allemaal een onderscheiding èn een speldje van de hoogheden. Het waren bijzondere onderscheidingen en speldjes uit het jubileumjaar van de Turftrappers, 2022.

Uitslag verkiezing

Hierna verzamelden alle kinderen, de hoogheden en een delegatie van Carnavalsvereniging de Turftrappers zich in de gemeenschapsruimte. Alleen de kinderen van groep 8 bleven in de klas. Zij hoorden als eersten de uitslag van de verkiezing, zodat iedereen elkaar eerst kon feliciteren. Hierna werden prinses Suus en adjudante Dani in hun nieuwe tenue gestoken en konden ze vooropgaan in de polonaise. In de gemeenschapsruimte galmde hun lijflied al uit de speakers: Thunder van Gabry Ponte, Lum!x en Prezioso.

Het hijsen van de vlag

Prins Eric vertelde de nieuwe jeugdhoogheden wat een scepter is en waarom deze zo belangrijk is. Nadat ook hij, adjudant René en de hofdames de nieuwe jeugdhoogheden hadden gefeliciteerd, was het tijd voor een feestje. Alle kinderen, leraren en carnavalisten sloten aan in de polonaise. De dag werd afgesloten met de eerste officiële activiteit van prinses Suus en adjudante Dani, het hijsen van de Turftrappersvlag. Deze zal de hele carnavalsperiode wapperen, tot Aswoensdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *