Archive for: mei 2022

geslaagde sponsoravond van Vroomshoopse Boys

Een grote groep sponsoren op uitnodiging van de sponsorcommissie van Vroomshoopse Boys vanaf de Bosrand richting Lemele vervoerd naar Pitch & Putt in Lemele. Daar werd een gezellige avond gehouden om de onderlinge banden te bevestigen en te verstevigen. De sponsoren kregen een warm welkom van de sponsorcommissie van Vroomshoopse Boys. Dank werd gezegd voor de loyale en onvoorwaardelijke steun, ook tijdens de afgelopen coronaperiode.

De sponsoren stortten zich vervolgens vol overgave en met zichtbaar plezier op het golfen, waarbij akelige precieze slagen en afzwaaiers elkaar aflosten. Strijd was er volop bij dit toernooi en dat past wel bij het karakter van Vroomshoopse Boys. Uiteindelijk kon er maar één winnaar zijn. Het team, bestaande uit Jan Spijkers (SJ Reklame), Gert Koekkoek (Vleesgrossierderij Koekkoek), Arjan Poelarends (Wonen en project Poelarends) en Gerjan Nieboer (bestuurslid commerciële zaken van Vroomshoopse Boys) wonnen onder ovationeel applaus de grootste beker.

Belangrijkste elementen waren uiteraard het spelplezier en de onderlinge ontmoeting. Het aansluitende buffet viel bijzonder in de smaak, evenals de drankjes. De jonge Vroomshoopse band the Rockaholics gaf een aansprekend live optreden ten beste en dat verhoogde de toch al prima stemming alleen maar. Zelfs werd er in het feestgedruis nog een heuse en spontane polonaise gelopen. De sponsorcommissie van Vroomshoopse Boys kan terugzien op een volop geslaagde avond met de trouwe sponsoren, die mede zorgen voor een stevig financieel fundament onder de voetbalvereniging.

Inloopspreekuur OV-reisadvies

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!  

fotoreportage van OV Ambassadeurs iop en rond het station Zwolle

Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus. Zo helpen zij hun leeftijdsgenoten langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. Voor sommige mensen is het al even geleden dat ze gebruik gemaakt hebben van het openbaar vervoer. Door de OV-ambassadeurs te bevragen en door te doen, blijkt het allemaal mee te vallen! Een uitje naar familie of een bekende, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis is dan geen probleem meer.

Wanneer: donderdag 16 juni 2022

Hoe laat: 14.00 – 15.30 uur

Waar: Bibliotheek Vroomshoop, Burg. Koetjestraat 2, Vroomshoop

Telefonische spreekuren 

Neemt u liever telefonisch contact op, dan kunt u bellen met een van de OV-ambassadeurs tijdens het telefonisch spreekuur. Dagelijks zitten zij klaar om telefonisch of via beeldbellen OV-vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op: 038 – 303 70 10.  

  Maandag t/m vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur   Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur   Maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur  

LET OP!! Tijdens de zomerperiode van 1 juli t/m 31 augustus alleen bereikbaar in de ochtenden. Voor meer informatie en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.  

De provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland vinden dat het openbaar vervoer voor iedereen makkelijk en toegankelijk moet zijn. Reizen met het openbaar vervoer biedt veel voordelen, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. OV-ambassadeurs, vrijwilligers met veel kennis van het OV, bieden hierbij de helpende hand.

Alweer 2000ste rit AutoMaatje: “Zo kom je nog eens ergens”


Drie jaar geleden was de eerste rit van ANWB AutoMaatje Twenterand. Het officiële startsein werd gegeven door wethouder Mark Paters. Sindsdien zijn er al heel wat ritten gereden en gesprekjes gevoerd door de enthousiaste vrijwilligers. En dat alles ondanks de coronapandemie, want de 2000ste rit is alweer gepland.

Dit initiatief is genomen, omdat relatief veel mensen minder mobiel zijn en niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of moeite hebben met het gebruikmaken van de aanwezige vervoersvoorzieningen. Het gaat daarbij vaak om korte afstanden, zoals een bezoek aan de huisarts, de kapper, de kaartclub of een goede vriendin. “Zo kom ik nog eens ergens”, zegt één van de deelnemers, “Na mijn knieoperatie is het helaas niet helemaal meer goed gekomen, waardoor ik zelf geen auto meer kan rijden. En ver lopen lukt ook niet meer. Door AutoMaatje Twenterand kan ik toch regelmatig naar mijn broer. Het is zo fijn geregeld.”

Chauffeurs: “Mensen naar bestemming brengen geeft veel voldoening”
“Maar”, zegt één van de huidige chauffeurs, “het is niet alleen voor de deelnemers die wij naar de plaats van bestemming brengen een fijne ervaring. Als chauffeur geeft het ook ontzettend veel voldoening. Het zijn vaak mensen die minder mobiel zijn, waardoor ze vaak beperkt zijn om nog eens een keer buiten de eigen deur te komen. Het wereldje wordt dan voor hen heel erg klein.”

Een andere chauffeur vertelt dat het rijden hem een gevoel van warmte geeft. “Ik laat altijd blije mensen achter”, zegt hij. “De ouderen zijn vaak mensen die eenzaam zijn. Of hun kinderen wonen niet in de buurt. Meestal moeten de kinderen overdag ook werken. Als chauffeur van AutoMaatje haal je de mensen thuis op, op een vooraf afgesproken tijd en breng je ze naar hun bestemming. Mensen zijn hier echt heel erg mee geholpen. Hun wereld wordt weer een stukje groter en het zorgt ook nog eens voor een sociaal contact. Dat doet mij dan ontzettend goed. Ze zijn echt oprecht blij dat AutoMaatje voor hun vervoer in de omgeving zorgt.”

Volgens de laatste cijfers maken 190 inwoners gebruik maken van AutoMaatje Twenterand en zijn er 35 chauffeurs actief die met elkaar 2000 ritten hebben gereden!

Chauffeur worden of gebruik maken van AutoMaatje?

ANWB AutoMaatje Twenterand is een vervoersdienst, waarbij vrijwilligers tegen een geringe onkostenvergoeding minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Wil je hier meer over weten, meedoen als deelnemer of vrijwilliger? Bel 06-8387 8151 of mail automaatje@zorgsaamtwenterand.nl.  
Op de website van ZorgSaam Twenterand is eveneens informatie te vinden.

ANWB AutoMaatje Twenterand is een samenwerking tussen de gemeente Twenterand, ZorgSaam Twenterand, de ANWB en enthousiaste vrijwilligers.

Tweede fase wegafsluiting Hoofdweg – Sluiskade in Westerhaar – Vriezenveensewijk

Vanaf dinsdag 7 juni 2022 start aannemer Leemans met de tweede fase van het project Hoofdweg – Sluiskade in Westerhaar – Vriezenveensewijk.

Planning

  • Dinsdagmorgen 7 juni vanaf 6.00 uur wordt de Industrieweg afgesloten voor al het verkeer. Zie gele markering. Fietsers en voetgangers kunnen er tijdens deze werkzaamheden niet langs.
  • Donderdag 9 juni om 16.00 uur wordt de eerste fase geopend voor het plaatselijke verkeer. Zie paarse markering. Na deze datum wordt nog wel gewerkt aan de aanliggende voetpaden. De borden werk in uitvoering en 30 km blijven staan. Het verkeer zal nog wel hinder en overlast ondervinden tijdens de werkzaamheden. Voor het vrachtverkeer blijft het wegvak afgesloten. De huidige omleiding via de N36 blijft van toepassing.
  • Vanaf vrijdagmorgen 10 juni 6.00 uur wordt de Hoofdweg en Sluiskade NZ afgesloten voor al het verkeer. Zie groene markering. Het asfalt en bestratingsmateriaal wordt verwijderd. Dit is nodig om een nieuw riool te kunnen aanleggen en het oude riool te verwijderen. Deze werkzaamheden duren tot eind juli 2022. Met de fiets kun je er dan niet langs. 
  • De Grintweg gaat op vrijdag 17 juni om 16.00 uur weer open voor al het verkeer. Zie blauwe markering.

De bestaande omleidingsroutes blijven bestaan. Het plaatselijk verkeer dat via de Sluiskade ZZ rijdt, moet via de Garstweg rijden. De route door de nieuwbouw (Entergraven) is niet geschikt als sluiproute. Bij hinder of klachten bestaat de mogelijkheid dat deze wordt afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.

Needse Berg als scherprechter felbegeerde wieler-districtstitel

EIBERGEN/NEEDE – Het is een felbegeerde titel in het amateur-wielerpeloton: het districtskampioenschap. Wielerclub De Stofwolk organiseert op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag, de kampioenschappen voor het district Oost. Met de Needse Berg als scherprechter in het parcours.

Nadat De Stofwolk erin was geslaagd om de districtskampioenschappen voor het district Oost te mogen organiseren, ging het evenement vanwege corona twee jaar in de ijskast. Maar eindelijk komt het er dan toch van.
De renners zijn onder meer afkomstig uit Gelderland en Overijssel. Er staan die dag diverse categorieën aan de start: nieuwelingen, dames en heren.

Volgens Jessica Jansen van de evenementencommissie van De Stofwolk hebben zich nu al meer dan 260 renners ingeschreven. De coureurs wacht die dag een fikse uitdaging. Want de Needse Berg mag dan niet steil zijn, de glooiende helling moet meermaals en van diverse kanten worden bedwongen. Waarbij bovendien ook de wind nog eens vrij spel heeft.
Pittig parcours

De Stofwolk er dan ook in geslaagd een pittig parcours uit te stippelen. “Het traject is acht kilometer lang en loopt in de vorm van een acht langs en over de Needse Berg. Daarbij moeten de renners twee maal per omloop over deze heuvel. Wat het extra uitdagend maakt, is dat tijdens de wedstrijd alle facetten van de wielersport aan bod komen. Los van het klimwerk op de pittige flanken van de Needse Berg, zitten er veel open stukken. Waarmee de wind dus ook nog eens een belangrijke factor vormt. In combinatie met de haakse bochten en de smalle weggetjes zorgt dat ervoor dat de tactiek die dag een belangrijke speelt.”
Glooiende finish

De start en finish liggen op de brede rondweg, waarbij het in de sprint glooiend omhoog gaat. “Wat altijd garant staat voor een fraai kijkspel.”
Het startschot valt om 09.00 uur voor de masters. Rond het middaguur is het de beurt aan de nieuwelingen en de dames. De kampioenschappen eindigen rond 16.30 uur met de wedstrijden voor de categorieën elite, belofte en junioren.

Café-restaurant De Olde Mölle op de Needse Berg dient die dag als permanence.
De parkeerwachten van De Stofwolk leiden het verkeer die dag in goede banen. Parkeren kan onder meer bij De Olde Mölle, in de berm van de rondweg en de rotonde bij Timmerije (richting Borculo). Jessica Jansen: “Voor de goede orde: de Olde Mölle is die dag overigens gewoon geopend voor een versnapering.”

Vroomshoopse Boys wint verdiend bij WVF

Foto’s: Henri Zuidberg

Een wilskrachtig Vroomshoopse Boys liet zich op het sportpark De Weide Steen In Zwolle tegen WVF van haar beste kant zien. De thuisploeg had nog kansen op het veroveren van de derde periodetitel, maar trof een tegenstander, die qua duelkracht en combinatievermogen een sterke indruk achterliet. In de 16de minuut werden de aanvallende intenties van Vroomshoopse Boys beloond. Levi Aitink anticipeerde goed op een verre ingooi vanaf links van Jesper Derks. Sil Derks verlengde met het hoofd en Levi Aitink kopte de bal over keeper Mike te Wiele in het doel: 0-1. Het zichtbaar geschrokken WVF probeerde de bakens te verzetten, maar stuitte op een uiterst geconcentreerd spelende Boys-defensie met keeper Marc Doornbos aan het hoofd. De snelle aanvallen van Vroomshoopse Boys bleven gevaarlijker, maar Juliën Derks, Levi Aitink en Sil Derks misten net het doel. Met een verdiende 0-1 voorsprong voor de bezoekers werd gerust.

Direct na de hervatting kwam WVF uit het niets terug in de wedstrijd. Een verre bal vanaf rechts werd niet goed verwerkt door de Boys-verdediging. De ingevallen Dani van der Steege profiteerde namens WVF van de verwarring. Via de voet van doelman Marc Doornbos caramboleerde de bal in het doel: 1-1. WVF rook kansen en was via Jeffry Nijs even later dichtbij de 1-2, nadat Marc Dornbos de bal niet klemvast kon krijgen. De verdediger van WVF tikte de bal net over.

De Boys nam daarna het initiatief direct weer over en leek te scoren in de 51ste minuut. Een vrije trap van vanaf links Léon Dogger werd prima terug gekopt door de opgekomen Jesper Derks. Aanvoerder Jos Hutten kopte vervolgens onberispelijk raak. Op het oog een zuiver doelpunt, maar daar dacht de WVF-grensrechter Peter van Lennep kennelijk anders over. Deze linesman had buitenspel gezien en de hem raadplegende scheidsrechter Jeroen Frei ging daarin mee. Het doelpunt werd niet goedgekeurd, maar had zeker wel uitwerking op het getergde Boys-team, dat een tandje bijzetten om dit ervaren onrecht recht te zetten.

Het tempo ging omhoog en de thuisploeg werd terug gedrukt. Het wachten was in feite op nog een doelpunt van Vroomshoopse Boys en dat kwam er ook. Keeper Mike ter Wiele verslikte zich in de 76ste minuut bij het uitverdedigen in de dadendrang van aanvaller Sil Derks. De Boys-spits ontfutselde de bal aan de doelman van WVF en schoof het leer beheerst binnen: 1-2. In de 78ste minuut kwam Jordy Harms doelpuntenmaker Sil Derks aflossen. Met de moed der wanhoop probeerde WVF er nog een slotoffensief uit te persen, maar de Boys gaf geen krimp. De aanvallen van de bezoekers bleven gevaarlijker, waarbij Levi Aitink met een harde schuiver nog dicht bij de 1-3 was. Zover kwam het niet en uiteindelijk behaalde Vroomshoopse Boys een verdiende 2-1 overwinning en bezet nu de negende plaats in de tweede klasse H. Zaterdag wordt de competitie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen de overtuigende kampioen Quick’20 uit Oldenzaal.

In Zwolle werd met de volgende formatie gespeeld: doel: Marc Doornbos; achter: Tom Pierik, Patrick Drenthen, Robert Veld en Jesper Derks; midden: Levi Aitink, Jelle Drees en Léon Dogger; voor: Juliën Derks, Sil Derks (78: Jordy Harms) en Jos Hutten.

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 kon het in Zwolle niet bolwerken tegen kampioen WVF 2 en verloor met 6-3. Het tweede van de Boys is nu uitgespeeld en moet tot zaterdag afwachten of te weten of de nacompetitie tot een ontsnappingsroute kan leiden. Vroomshoopse Boys 3 versloeg thuis HHC Hardenberg 4 met 3-2. Vroomshoopse Boys Vrouwen 2 boekte een ruime overwinning met 8-0 op Excelsior’31 Vrouwen 2 uit Rijssen. Bij de jeugd won Vroomshoopse Boys JO19-1 met 4-2 van HHC Hardenberg JO19-2.

Er werden zaterdag twee prachtige kampioenschappen gevierd op De Bosrand.

Vroomshoopse Boys JO19-2 bekroonde een ijzersterke voorjaarscompetitie met de titel. Onder leiding van Mark Kottier, Bjorn Drent en Edmar Bloemhof werd dat wapenfeit door het niet versagende team behaald. In de kampioenswedstrijd werd onder veel belangstelling het bezoekende FC Ommen JO19-3 met 9-1 kansloos gelaten.

De kampioensschaal ging ook naar hoofdklasser Vroomshoopse Boys JO15-1. Door de overtuigende overwinning met 4-0 tegen vv Den Ham JO15-1 werd de titel een feit. Dat betekende een geweldige prestatie van dit talentvolle team onder leiding van Alexander Fokkert, Justin Beldman, Lerby van

Dijk, René Kok en Ruben Smedema en ook dat leidde tot dolle vreugdetaferelen op de Bosrand. Op zaterdag 11 juni speelt Vroomshoopse Boys JO15-1 als toetje op een mooie seizoen een promotiewedstrijd.

Prachtige afsluiting van theaterdrieluik “Thuus komm’n”

Alberto Stegeman was na de bekende oud-Vroomshopers Gerrit Kolthof en Marga Kool de afsluiter van het theaterdrieluik “Thuuskomm’n” in Het Punt. Een volgepakte tot huiskamer omgetoverde theaterzaal werd meegenomen naar de jeugdjaren van Alberto Stegeman in Vroomshoop. Met interviewer Hans Nieboer van Levend Vroomshoop, die ook de algemene leiding tijdens deze avond had, deelt Alberto de liefde voor de journalistiek en Vroomshoopse Boys. Beide aspecten kwamen aan de orde en de welbespraakte Alberto Stegeman deelde daarnaast op aansprekende wijze verschillende interessante ins en outs van zijn spraakmakende en succesvolle tv-programma’s bij SBS 6.

De motivatie van Alberto wordt ontleend aan zijn sterk ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid, waardoor in afstemming met politie en justitie recht wordt gedaan aan onschuldige slachtoffers. Al achttien jaar gebeurt dat onder meer via het programma Undercover, waarbij Albert en zijn team vele misstanden aan de kaak hebben gesteld. Albert Stegeman is en blijft een zoon van Vroomshoop en zijn band met het Kanaaldorp is onveranderd sterk gebleven, zo bleek bij “Thuus komm’n”.

Als vanzelf traden de malletband en het orkest van de muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop op tijdens deze finale van “Thuus komm’n”. Alberto Stegeman heeft namelijk zelf in het verleden bij de drumband gespeeld. Zijn vader ook, en zijn opa was muzikant en voorzitter van deze Vroomshoopse muziekverening. Arjan Berkhof verraste de toehoorders door bij het nummer Ons Dorp van het orkest het lied van Wim Sonneveld vocaal te vertolken. De beelden van Vroomshoop van nu en vroeger van John Mulder waren daarbij heel herkenbaar. Het orkest onder leiding van dirigent Frank Uuldriks overtuigde ook met andere nummers zoals Prima Vera en als slotakkoord een Tribute to Amy Winehouse.

De malletband van de Harmonie Vroomshoop liet zich onder leiding van Rik Kriekjes horen met onder meer de nummers My little lady en Marching Band.

De avond in het theater van Het Punt was heel verrassend begonnen. De film “Vroomshoop, ie doet mie wat” werd vertoond met mooie beelden van Klaas Dragt. Direct na het begin ervan stond de schrijver en zanger/gitarist ervan, de oud-Vroomshoper Daan Kroeze uit Nieuw Buinen, op het toneel om dit prachtige lied ter gelegenheid van 150 jaar Vroomshoop life te vertolken. Saillant detail was dat Daan Kroeze evenals Alberto Stegeman in het verleden aan de Margrietstraat in Vroomshoop heeft gewoond.

Daan Kroeze oogstte veel applaus en datzelfde gold voor Maud Jansen uit Vroomshoop, die een puike presentatie van twirling ten beste gaf. Maud Jansen is daarin Nederlands kampioen en vertegenwoordigde onlangs ons land tijdens het Europese kampioenschap in het Franse Selestat.

De bloemenhulde voor de uitvoerenden van Janet Elshof van de bibliotheek Twenterand en de waarderende slotwoorden van voorzitter Bet Dorresteijn van Levend Vroomshoop waren zeer op hun plaats. De enthousiaste bezoekkers van deze laatste editie van “Thuus komm’n” hadden volop genoten van een afwisselende en boeiende theateravond, waarbij het kenmerkende Vroomshoop-gevoel er helemaal uitkwam.

Levend Vroomshoop gaat zich nu richten op de voorbereiding van de theaterproductie “Steen voor Steen”, die 30 september in première zal gaan. Ook op 1, 14 en 15 zijn er uitvoeringen gepland. Steen voor Steen kan worden gezien als de opvolger van de succesvolle “De Winterkraaien”. Belangstellenden kunnen alvast reserveren via info@levendvroomshoop.nl .

Vroomshoopse Zwemvierdaagse begint op 7 juni in het Aquapark De Zandstuve

De zwemvierdaagse van Vroomshoop kent een lange traditie. De afgelopen jaren gooide corona roet in het eten, maar dit zwemseizoen kan het weer. Vanaf dinsdag 7 juni tot en met vrijdag 10 juni aanstaande kunnen de baantjes op de afstanden 250 meter en 500 meter weer afgelegd worden door jong en oud. Dat gebeurt in het feestelijk versierde 50 meter bassin van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop.

Op het Aquapark kan iedereen zich tijdens de openingstijden opgeven voor de zwemvierdaagse. Per deelnemer kost dat slechts 5 Euro. Vanaf dinsdag 7 juni kan er elke avond vanaf 18.30 uur tot 20.00 uur gezwommen worden. Daarnaast kunnen de vroege vogels van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni bij het ochtendkrieken te water.

Traditiegetrouw heeft de organiserende zwem- en waterclub De Zandstuve voor een aantrekkelijk randprogramma gezorgd. Op dinsdagavond 7 juni is er een glijbaanrace. Op woensdagavond 8 juni kan iedereen zich uitleven op de buikschuifbaan.

Op donderdagavond 9 juni staat het spijkerbroek hangen op het programma, een dag later gevolgd door het geld opduiken. Aan het eind van de zwemvierdaagse ontvangt elke deelnemer een medaille als waardering en herinnering. Ook is er elke dag voor iedereen een traktatie. Verder kan men voor koffie en thee, frisdranken snoep en ijs bij het winkeltje op het Aquapark De Zandstuve terecht.

Businessclub CV de Turftrappers op bedrijfsbezoek bij VDM Cars en Stanislaus Brewskovitch

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Elk jaar organiseert Carnavalsvereniging de Turftrappers een dag voor alle supersponsors. Tijdens deze dag kunnen ondernemers en gemeentebestuurders in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek komen. Afgelopen woensdag brachten ze samen een bedrijfsbezoek aan VDM Cars in Gronau en aan Stanislaus Brewskovitch in Enschede.

De dag begon met een goede lunch bij Café-Restaurant Waaijer in Langeveen, waarna de businessclub van de Turftrappers en een afvaardiging van de gemeente Tubbergen vertrok naar VDM Cars. Bij dit internationaal, onafhankelijk autobedrijf met zeer luxe, exclusieve investment & sports cars kregen de bezoekers van eigenaar Ingo van Dijk een rondleiding en een doorkijk in deze specifieke nichemarkt. Ze stelden allerlei vragen op het gebied van marketing, maar ook over de wijze waarop de onderneming witwassen en terrorismefinanciering (Wwft) tegen kan gaan.

Na een indrukwekkende rondleiding bij VDM Cars vervolgde de groep de reis naar stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch in Enschede. Deze brouwerij is gevestigd in de voormalige Menistenkerk in het centrum van Enschede. De kerk is omgetoverd tot een prachtige brouwerij. Hier wordt ook Nen Trapper gebrouwen, het eigen speciaalbier van de Turftrappers dat de Langeveners in de coronaperiode speciaal voor de lokale horeca hebben laten brouwen als steuntje in de rug. Natuurlijk werd Nen Trapper afgelopen woensdag gedronken, maar er konden ook 21 andere biersoorten uit het ‘bierorgel’ getapt worden. Brouwmeester en eigenaar Rocco Chin had bovendien een verrassing voor de afzwaaiende prins Patrick en adjudant Jeroen. Zij kregen als eerste de Stanislaus nieuw gebrouwen lentebok aangeboden. Kortom, er was voor de ruim honderd aanwezige supersponsors veel te proeven.

Terug in Langeveen werd bij de residentie van de Turftrappers een buffet geserveerd, mede aangeboden door de eigenaren van Café Nobbenhuis. De supersponsors sloten de dag hier op een gezellige, feestelijke manier met elkaar af.

Sociaal-maatschappelijke verbinding

Naast carnavalsvierders zijn de Turftrappers een sterk bindmiddel in de sociaal-maatschappelijke structuur van Langeveen en Bruinehaar. Commissielid Claudia Ophuis licht toe: “Doel van deze dag is uiteraard om de banden met onze supersponsors te verstevigen. Anderzijds willen wij het signaal afgeven dat voor de leefbaarheid in onze kernen het juist van belang is dat het lokale bedrijfsleven elkaar nog meer gaat opzoeken en met publieke organisaties de verbinding legt. Dit is voor ons ook een reden voor het organiseren van deze jaarlijks terugkerende sponsordag.”

Dominant Amicitia handhaaft stijgende lijn

In de strijd om handhaving moest Amicitia afgelopen zaterdag gaan proberen om de punten in Vriezenveen te houden. Het Friese De Wâlden was te gast op sportpark Het Midden. Beide ploegen stonden in puntenaantal gelijk, de heenwedstrijd eindigde vorig jaar in een 15-15 gelijkspel.

De Toyota Drent formatie startte overtuigend en nam direct een 3-0 voorsprong. Zowel aanvallend als verdedigend was het spel van de oranjekragen op orde en kwam het gedurende de eerste vijftien minuten geen moment in de problemen (7-3). De Wâlden gaf in de periode naar rust wat meer tegenstand en drukte dat bovendien uit in doelpunten. Ruststand 10-7.

In de tweede helft bleef Amicitia dominant, ondanks aandringen van De Wâlden. De Friezen scoorden na rust weliswaar nog in totaal zes keer, maar konden geen aanspraak maken op een resultaat. Een uitstekend spelende Gijs Boers was superieur in de rebound, terwijl de dames het merendeel van de Vriezenveense doelpunten voor hun rekening namen. Via 13-7, 15-10 en 16-13 loodste een actief coachende Rick Keus zijn team naar de zo gewenste eindoverwinning (17-13).

Alom tevredenheid bij Amicitia over het behaalde resultaat. Omdat De Parabool thuis tegen een flinke nederlaag aanliep en daarmee op de laatste plaats blijft staan, is directe degradatie voor Amicitia definitief uit beeld. Het positieve verschil met De Wâlden is nu twee punten met nog twee wedstrijden voor de boeg. In de eerstvolgende thuiswedstrijd op 11 juni tegen Victum uit Houten heeft Amicitia handhaving nog steeds in eigen hand.

RESERVES AMICITIA OVERTUIGEN OOK TEGEN DE WÂLDEN

Amicitia 2 zorgde er via een afgetekende 21-12 overwinning voor dat de Friese club uiteindelijk met nul punten naar huis ging. De uitwedstrijd werd ook al gewonnen. De ploeg van trainer/coach Jan Nijkamp staat daardoor voorlopig op een verdienstelijke derde plaats in de poule, waar AVO 2 het kampioenschap kon vieren.

SPECIAL KORFBAL OLYMPICS

Komend Pinksterweekend is op een enkele uitzondering na zo goed als competitieloos. Op zaterdag 11 juni is Sportpark Het Midden prominent onderdeel van de landelijke Special (Korfbal) Olympics. De organisatie daarvan is ondergebracht bij een combinatie van Amicitia en TOP Vroomshoop. Zie daarvoor de speciale aankondigingen. Bovendien speelt aan het einde van die dag Amicitia 1 om 17:30 uur tegen Victum 1 en om 19:00 uur Amicitia 2 tegen Ritola 2. Toeschouwers zijn van harte welkom.