Archive for: december 2022

Opbrengst glazen kantine van Vroomshoopse Boys overtreft alle verwachtingen

Vier dagen en drie nachten zaten vier DJ’s en hun drie sidekicks vrijwillig opgesloten in de glazen kantine van Vroomshoopse Boys. Op vrijdagavond 30 december kwamen de DJ’s Jan-Willem Drees, Bastiaan Dubbink, Jeffrey Laarman en André de Raaf en hun sidekicks Jeroen Bos, Tom Olthof en Stefan Zandbergen onder groot gejuich weer vrij. Boys-voorzitter Edward Olthof hergaf de jonge en energieke kanjers hun vrijheid. Een erehaag, vuurwerk op het hoofdveld en een huldiging op het podium in de bomvolle kantine ’t Flierhuus ontbraken niet.

Boys-voorman Olthof gaf aan dat dit Vroomshoopse Boys en eigenlijk heel Vroomshoop op zijn best was. Maandenlange minutieuze voorbereidingen van een speciale glazen kantine-commissie werden bekroond met een waanzinnige actieweek. Achter de schermen en ook achter de bar van de kantine kwamen vele vrijwilligers dag en nacht in actie voor het goede doel: de realisatie van een nieuwe clubhuis op De Bosrand.

De laatste activiteiten, te weten een piratenavond en een kinderbingo, werden ook weer druk bezocht. Vele gedoneerde plaatjes werden gedurende de actieweek aangevraagd en door de DJ’s gedraaid. De live uitzendingen op de website van Vroomshoopse Boys en op Delta FM werden massaal gevolgd. Het swingende eindfeest werd opgeluisterd met live optredens van meerdere artiesten en enkele veilingen, die veel geld in het laatje brachten. De erkende Vroomshoopse veilingmeester Dennis Jongeneel klopte welgemoed menige Euro uit de zak van de bezoekers.

Toen het moment suprême van de bekendmaking van het eindbedrag van de glazen kantine-actie naderde, liep de spanning onmiskenbaar op. Penningmeester Robert Veld mocht tegen middernacht het verlossende woord spreken en het eindbedrag laten zien. Het noemen van het waanzinnige eindbedrag van € 40.483,03 leidde tot euforische taferelen. Er werd massaal gejuicht en gedanst op het podium en de bijna 50 jaar oude kantine schudde even op z’n grondvesten.

Met name de jeugd van Vroomshoopse Boys gaf zo een enorme boost aan de financiële acties voor het nieuwe clubhuis van de voetbalvereniging. Ook werd een helder signaal afgegeven: dat clubhuis op De Bosrand gaat er komen.

Robert Bosma wordt hoofdtrainer van Vroomshoopse Boys

Vroomshoopse Boys is erin geslaagd een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2023-2024 te contracteren. Robert Bosma (46) uit Ootmarsum wordt de nieuwe trainer/coach van de Vroomshoopse tweedeklasser.

Robert Bosma rondt deze voetbaljaargang bij de KNVB in Zeist de opleiding Uefa A af. Hij begon zijn trainersloopbaan bij vv Bennekom. Daar werkte Robert Bosma de eerste zeven seizoenen als jeugdtrainer. Van 2022-2022 was hij als assistent-trainer actief bij deze zaterdag eersteklasser. Dit seizoen is Robert Bosma werkzaam als assistent-trainer bij SV Urk, dat in de derde divisie van het zaterdagvoetbal uitkomt. In het dagelijks leven werkt hij als ondernemer als oprichter en eigenaar van Mybestseller.

Vanwege een recentelijke verhuizing met zijn vrouw naar Ootmarsum zocht Robert Bosma een uitdaging in Twente. Die uitdaging heeft hij nu gevonden bij Vroomshoopse Boys. Positieve ervaringen bij SV Urk, een club die ook louter met eigen opgeleide spelers werkt, spelen mee in de bewuste keuze voor Vroomshoopse Boys. Met het opleiden van jonge getalenteerde spelers heeft Robert Bosma de nodige ervaring opgedaan bij vv Bennekom. De nieuwe hoofdtrainer is een verklaard liefhebber van aanvallend en initiatiefrijk voetbal en ziet daartoe bij Vroomshoopse Boys alle mogelijkheden.

De Technische Commissie en het bestuur van Vroomshoopse Boys zijn content met de komst van deze ervaren en gedreven hoofdtrainer. Aan het eind van dit seizoen 2022-2023 volgt Robert Bosma de na vier seizoenen vertrekkende hooftrainer Jan-Peter Jonkman op

Mannenkoor Vroomshoop houdt na drie jaar weer Nieuwjaarsconcert in Den Ham

Drie jaar geleden is het alweer, dat het Chr. Mannenkoor Vroomshoop een Nieuwjaarsconcert hield in de Hervormde kerk te Den Ham. Het coronavirus liet de stemmen verstommen. Gelukkig wordt de jarenlange traditie weer in ere hersteld en op zaterdagavond 14 januari zullen de bassen en tenoren de bezoekers weer een voorspoedig nieuwjaar wensen, als ze al zingend op weg zijn naar het podium.

De start is deze keer toch anders. Het concert begint namelijk achterin de kerk, onder het imposante Scheuer-orgel uit 1841. Dat wordt bespeeld door organist Harm Hoeve uit Rouveen. Vanaf deze plek zullen de bezoekers bekende nummers als ‘Guide Me, O Thou Great Jehova’ en ‘Dank sei Dir Herr’ over zich heen horen komen.

Na de ‘Beste wensen’ wordt het concert voorin de kerk vervolgd, en komen ook de andere solisten aan bod. Dat is Klaasjan Pullen op altsaxofoon. Hij maakte veel indruk met de wijze waarop hij bijdroeg aan de Passiestonden van het koor, in Geesteren en Vroomshoop. Ook slagwerker Obed Redder uit Ommen is weer uitgenodigd, na zijn knappe optreden tijdens het Zomeravondconcert afgelopen juni toen ook Francis van Broekhuizen te gast was. Koorsolist Albert Wessels is eveneens present. Hij is als bariton beslist een meerwaarde voor het koor.

Dirigent en pianist Gezinus Veldman heeft zoals altijd gezorgd voor een evenwichtig programma, waarin o.a. ‘Ik zou wel eens willen weten’ van Jules de Corte en ‘Perhaps Love’ van John Denver te horen zijn. Halverwege staat ‘Non Desistas’ gepland, waarin orgel en koor samen optrekken.

Melodieuze nummers als ‘Gloria, the gift of life’ en ‘Climb ev’ry mountain’ passeren de revue, op weg naar het eind van het concert, dat een Schots tintje heeft met nummers als ‘Auld lang sine’ en ‘Mull of Kintyre’ van Paul McCartney.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Readshop in Den Ham en de Bruna in Vroomshoop en kosten € 10,00; voor kinderen € 5,00. Aan de kerk is de entree € 12,50. Bezoekers van elders kunnen kaarten reserveren per mail of telefonisch: secretariaat@cmkvroomshoop.nl, tel. 0546-642191.

Glazen kantine-actie van Vroomshoopse Boys komt op stoom

Op woensdagavond 28 december zorgde de bekendmaking van de tussenstand van de glazen kantine-actie van Vroomshoopse Boys voor veel euforie. De vier DJ’s Jan Willem-Drees, Bastiaan Dubbink, Jeffrey Laarman en André de Raaf en hun sidekicks Jeroen Bos, Tom Olthof en Stefan Zandbergen en de vele Boys-vrijwilligers zagen hun tomeloze inzet bekroond. Er werd een bord getoond met een bedrag van ruim 18.000,00 Euro met nog twee dagen te gaan.

De activiteiten worden bijzonder goed bezocht. Of het nu om de pub quiz, de wijn- en bierproeverij, of een Fifa-toernooi gaat, steeds weer een volle kantine en feesttent. De spooktocht op De Bosrand was voor de 25 teams met zo’n 200 jonge deelnemers ‘griezelig’ mooi om mee te maken. De als altijd enthousiaste veilingmeester Dennis Jongeneel was de man met de hamer en dan in zeer positieve zin. De veilingstukken werden vlot aan de man en vrouw gebracht en zorgden voor een prima opbrengst.

Op donderdagmiddag 29 december is er een spelletjesmiddag, ‘s avonds gevolgd door een piratenfeest. Op vrijdag 30 december is er ’s middags een kinderbingo. ’s Avonds schudt naar verwachting de kantine van Vroomshoopse Boys op haar grondvesten met een eindfeest met daarbij een slotveiling. Dan komt het magische moment dat de nu opgesloten DJ’s en hun sidekicks de glazen kantine weer kunnen verlaten. Dan wordt ook het eindbedrag bekend gemaakt van deze hartverwarmende actie, die het nieuwe clubhuis van Vroomshoopse Boys weer dichterbij brengt. Op de site www.vvvroomshoopse Boys is de glazen kantine-actie dag en nacht te volgen, evenals op Delta FM, dagelijks van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Vliegende start glazen kantine-actie bij Vroomshoopse Boys

De glazen kantine-actie bij Vroomshoopse Boys is voortvarend van start gegaan. Op dinsdagmiddag 27 december sloot Dick Kremer als ‘godfather’ van de vroegere glazen café-acties in Vroomshoop om 15.00 uur de vier discjockeys en de drie sidekicks op. Dick Kremer gaf de fakkel door in de vorm van een brandende kaars. De bekende Vroomshoopse kroegbaas gaf tevens een dartbord cadeau. Dat werd direct benut in de glazen kantine en wordt later in der week met de handtekeningen van de DJ’s en sidekicks ingezet bij een van de veilingen.

Boys-voorman Edward Olthof sprak van een historisch moment in de nu meer dan 78-jarige geschiedenis van Vroomshoopse Boys en complimenteerde de organisatie met de eigentijdse aanpak. Olthof introduceerde op een ludieke wijze de DJ’s Jan-Willem Drees, Bastiaan Dubbink, Jeffrey Laarman en André de Raaf en hun sidekicks Jeroen Bos, Tom Olthof en Stefan Zandbergen. Tot en met vrijdag 30 december wordt dit zevental opgesloten in de glazen kantine.

Direct al werden plaatjes aangevraagd voor het goede doel: de bouw van het nieuwe clubhuis van Vroomshoopse Boys. Voorzitter Albert ten Hartog van de supportersvereniging van Vroomshoopse Boys voorzag de glazen kantine-actie direct van een vliegende start door een cheque van € 2.500,00 aan te bieden. Op dinsdagmiddag was de spooktocht direct al een voltreffer, gevolgd door een massaal bezochte pubquiz.

Er staan nog tal van activiteiten in deze actieweek op het programma, waarbij bier- en wijnproeverijen, een piratenfeest, een spelletjesmiddag en een kinderbingo. Diverse live optredens van artiesten zijn te verwachten. Op de website www.vvvroomshoopseboys.nl is alles 24 uur per dag (en nacht) op de voet te volgen. Daarnaast kan men ook elke dag tussen 13.00 uur en 18.00 uur terecht op de radio en TV van de lokale zender Delta FM.