Boekenweek: 1e liefde – Challenge: schrijf een gedicht

De 87e Boekenweek draait helemaal om de 1e liefde. Wie herinnert zich nog dat nieuwe gevoel van verliefdheid? Vlinders in de buik, niet kunnen eten en slapen omdat je hem of haar steeds in je gedachten had. Bibliotheek Twenterand vraagt iedereen hierover een gedicht te schrijven. Dit mag in het Nederlands maar ook in het dialect. In alle vestigingen komt een boom te staan waaraan deze gedichten opgehangen kunnen worden.

Inleveren
Gedichten kunnen handgeschreven of getypt ingeleverd worden in de bibliotheek zelf. Ze mogen ook gemaild worden naar info@bibliotheektwenterand.nl

Dialectquiz
Wil je jouw kennis van het dialect testen? Neem dan onze dialectquiz mee. Tijdens de Boekenweek ligt deze in alle vestigingen van de bibliotheek. Verschillende uitdrukkingen en gezegden kun je proberen te vertalen naar het Nederlands. De antwoorden komen aan het eind van de Boekenweek op onze site te staan.

Lezing over pubers en hersenen
Op woensdag 20 april geeft Moniek Beltman een lezing over dit onderwerp in Bibliotheek Vriezenveen. Zij is verbonden aan de Hersenstichting. De lezing begint om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

De puberteit kan een hoop onzekerheid en verwarring met zich meebrengen. Voor pubers zelf én voor hun ouders. Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersenen. Tijdens de lezing ‘Puberhersenen in ontwikkeling’ krijg je meer inzicht over wat er gebeurt in de hersenen van pubers, maar ook praktische tips hoe hiermee om te gaan.

Reserveren voor deze lezing kan via onze website of aan de balie van de bibliotheek. De kosten zijn 3,50 euro per persoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *