Grote deelname sportcarrousel bij vv DETO

Na enkele jaren afwezigheid vanwege de coronapandemie kon er eindelijk weer eens een sportcarrousel worden georganiseerd door ZorgSaam Twenterand. Afgelopen week was was vv DETO Twenterand twee dagen gastheer voor honderden kinderen van alle basisscholen in Vriezenveen.

Het doel van de sportcarrousel is om kinderen intrinsiek te motiveren voor sport en bewegingsvormen in de buurt. Met intrinsiek wordt bedoeld dat kinderen plezier vinden door te ervaren. Hierdoor is de kans groter op een sportkeuze voor de langee termijn. De sportcarrouseldagen zijn dan ook zo ingericht waardoor kinderen binnen een kwartier kennis maken met verschillende sporten en bewegingsvormen.

Deelnemende organisaties
De organisaties die dit jaar elk een onderdeel voor haar rekening namen waren: De Sportfabriek Vriezenveen (met een Full Body Carroussel), tennisvereniging Vriezenveen, volleybalvereniging VRIVO, voetbalvereniging DETO Twenterand, basketbalvereniging Peatminers, schaatsclub Vriezenveen, rugby door Jan Smit uit Almelo, atletiek door Fit met Passie en de stormbaan door het jongerenwerk van ZorgSaam Twenterand.

Ongeveer 540 kinderen hebben meegedaan onder begeleiding van hun docent dan wel ouder of verzorger gedurende deze dagen. Met een luid applaus werden de vrijwilligers bedankt na de succesvolle dagen. Iedereen was blij dat het weer kon en zijn het er over eens dat we dit evenement op de agenda moeten laten terugkeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *