Verenigingen en stichtingen willen kennis en ervaring delenVorige week heeft een groep bestuurders van verenigingen en stichtingen kennis gemaakt met BestuurdersCentraal Twenterand. Samen met de aanwezigen is er nagedacht over de invulling van netwerkbijeenkomsten die vanuit het project georganiseerd worden. Een waardevolle bijeenkomst met een blik op de toekomst.

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat er een grote behoefte is om kennis en ervaring met andere organisaties en stichtingen te delen. Dit gebeurt al in verschillende sectoren, zoals sport, cultuur en preventie. Maar er is weinig verbinding tussen de sectoren, terwijl dit juist heel waardevol kan zijn. Daarom is er besloten om vanuit BestuurdersCentraal Twenterand meerdere netwerkbijeenkomsten te organiseren in 2022.

Netwerkbijeenkomsten

Deze bijeenkomsten staan in het teken van het stimuleren om ideeën, ervaring en kennis met elkaar te delen, waarbij een bepaald onderwerp centraal staat. Onderwerpen worden gekozen vanuit behoefte van organisaties en stichtingen, zoals fondsenwerving, werving van vrijwilligers of samenwerking tussen verschillende sectoren. Bestuurders met kennis en ervaring worden uitgenodigd om dit tijdens een bijeenkomst te delen. Andere bestuurders worden geïnspireerd en verder geholpen. Daarnaast zijn de bijeenkomsten een uitgelezen kans om elkaar beter te leren kennen.

BestuurdersCentraal Twenterand
BestuurdersCentraal Twenterand is gericht op het opzetten van een sterk en zichtbaar netwerk van bestuurders, initiatiefnemers, bedrijfsleven, eventueel onderwijs en iedereen die zich eraan wil verbinden. Binnen dit netwerk wordt de in de samenleving aanwezige kennis en expertise gedeeld. Daarnaast kunnen besturen tijdelijk ondersteuning krijgen van bestuurscoaches en adviseurs.

Wil je meer weten over BestuurdersCentraal Twenterand, heb je kennis die je zou willen delen binnen het netwerk of loopt jouw bestuur ergens tegenaan waarbij je ondersteuning zou willen krijgen? Neem dan contact op met Ellen Bloemhof, projectleider van BestuurdersCentraal Twenterand, telefoonnummer: 0546 481456, e-mailadres: e.bloemhof@vrijwilligerswerktwenterand.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *