Prachtige afsluiting van theaterdrieluik “Thuus komm’n”

Alberto Stegeman was na de bekende oud-Vroomshopers Gerrit Kolthof en Marga Kool de afsluiter van het theaterdrieluik “Thuuskomm’n” in Het Punt. Een volgepakte tot huiskamer omgetoverde theaterzaal werd meegenomen naar de jeugdjaren van Alberto Stegeman in Vroomshoop. Met interviewer Hans Nieboer van Levend Vroomshoop, die ook de algemene leiding tijdens deze avond had, deelt Alberto de liefde voor de journalistiek en Vroomshoopse Boys. Beide aspecten kwamen aan de orde en de welbespraakte Alberto Stegeman deelde daarnaast op aansprekende wijze verschillende interessante ins en outs van zijn spraakmakende en succesvolle tv-programma’s bij SBS 6.

De motivatie van Alberto wordt ontleend aan zijn sterk ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid, waardoor in afstemming met politie en justitie recht wordt gedaan aan onschuldige slachtoffers. Al achttien jaar gebeurt dat onder meer via het programma Undercover, waarbij Albert en zijn team vele misstanden aan de kaak hebben gesteld. Albert Stegeman is en blijft een zoon van Vroomshoop en zijn band met het Kanaaldorp is onveranderd sterk gebleven, zo bleek bij “Thuus komm’n”.

Als vanzelf traden de malletband en het orkest van de muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop op tijdens deze finale van “Thuus komm’n”. Alberto Stegeman heeft namelijk zelf in het verleden bij de drumband gespeeld. Zijn vader ook, en zijn opa was muzikant en voorzitter van deze Vroomshoopse muziekverening. Arjan Berkhof verraste de toehoorders door bij het nummer Ons Dorp van het orkest het lied van Wim Sonneveld vocaal te vertolken. De beelden van Vroomshoop van nu en vroeger van John Mulder waren daarbij heel herkenbaar. Het orkest onder leiding van dirigent Frank Uuldriks overtuigde ook met andere nummers zoals Prima Vera en als slotakkoord een Tribute to Amy Winehouse.

De malletband van de Harmonie Vroomshoop liet zich onder leiding van Rik Kriekjes horen met onder meer de nummers My little lady en Marching Band.

De avond in het theater van Het Punt was heel verrassend begonnen. De film “Vroomshoop, ie doet mie wat” werd vertoond met mooie beelden van Klaas Dragt. Direct na het begin ervan stond de schrijver en zanger/gitarist ervan, de oud-Vroomshoper Daan Kroeze uit Nieuw Buinen, op het toneel om dit prachtige lied ter gelegenheid van 150 jaar Vroomshoop life te vertolken. Saillant detail was dat Daan Kroeze evenals Alberto Stegeman in het verleden aan de Margrietstraat in Vroomshoop heeft gewoond.

Daan Kroeze oogstte veel applaus en datzelfde gold voor Maud Jansen uit Vroomshoop, die een puike presentatie van twirling ten beste gaf. Maud Jansen is daarin Nederlands kampioen en vertegenwoordigde onlangs ons land tijdens het Europese kampioenschap in het Franse Selestat.

De bloemenhulde voor de uitvoerenden van Janet Elshof van de bibliotheek Twenterand en de waarderende slotwoorden van voorzitter Bet Dorresteijn van Levend Vroomshoop waren zeer op hun plaats. De enthousiaste bezoekkers van deze laatste editie van “Thuus komm’n” hadden volop genoten van een afwisselende en boeiende theateravond, waarbij het kenmerkende Vroomshoop-gevoel er helemaal uitkwam.

Levend Vroomshoop gaat zich nu richten op de voorbereiding van de theaterproductie “Steen voor Steen”, die 30 september in première zal gaan. Ook op 1, 14 en 15 zijn er uitvoeringen gepland. Steen voor Steen kan worden gezien als de opvolger van de succesvolle “De Winterkraaien”. Belangstellenden kunnen alvast reserveren via info@levendvroomshoop.nl .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *