Wandelvoetbal in Twenterand in de lift

Op vrijdag 17 juni wordt op het voetbalcomplex Het Twistveen bij vv Voorwaarts in Westerhaar-Vriezenveensewijk, de thuishaven van de Old Stars Twenterand, een walking football-toernooi gehouden. Vanaf 10.00 uur zijn de vitale 60-plussers actief met hun geliefde spelletje. Er doen acht teams mee aan dit wandelvoetbaltoernooi: FC Emmen Naoberschap, Rohda Raalte, Viesse’63, Sportclub Markelo, Regge United, Borne Blijft Fit en twee teams van het organiserende Old Stars Twenterand. Direct na afloop van het wandelvoetbaltoernooi is er een gezellige zogeheten derde helft met een DJ met herkenbare hits van toen.

Deze tak van sport wordt al sinds augustus 2015 beoefend door de Old Stars Twenterand, dat onder impulsen van de stichting ZorgSaam Twenterand en met ondersteuning van de gemeente Twenterand. De Old Stars Twenterand hebben zich de afgelopen zeven jaar zeer voorspoedig ontwikkeld met tegenwoordig meer dan 30 actieve wandelvoetballers uit alle kernen van de gemeente Twenterand. Twee vaste gecertificeerde trainers zijn aan de Old Stars Twenterand verbonden.

Wandelvoetbal past in het streven van de gemeente Twenterand om senioren gezond en actief bezig te laten zijn. Naast het wandelvoetbal zijn onlangs wandelkorfbal en wandeltennis gestart in Vriezenveen en Vroomshoop. Naast het sporten speelt ook het sociale element mee.

Het bestuur van de Old Stars Twenterand nodigt geïnteresseerde senioren uit Twenterand en directe omgeving uit om op vrijdag 17 juni het wandelvoetbaltoernooi te bezoeken. Wie weet is dat de opmaat om aansluiting te vinden bij de Old Stars Twenterand. Elke vrijdagmorgen wordt er samen bij vv Voorwaarts getraind en dat staat garant voor voetbalplezier en gezelligheid. Jaarlijks worden er voor en door de voetballende senioren meerdere activiteiten georganiseerd. Daarbij worden de onderlinge ontmoetingen en de teambuilding alleen maar bevorderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *