Amicitia laat punten liggen tegen Victum

In de voorlaatste wedstrijd van de veldcompetitie wilde Amicitia zich rechtstreeks handhaven in de Eerste klasse. Dat moest gebeuren tegen Victum uit Houten dat nog volop bovenin de poule meedoet om het kampioenschap. De entourage was prima: een zonovergoten sportpark Het Midden met volop toeschouwers. Op een later tijdstip dan gebruikelijk vanwege de Special Olympics die onder meer in Vriezenveen worden gehouden.

Het werd een moeizame wedstrijd voor de Toyota Drent formatie. Scores in de eerste helft waren minimaal en Victum maakte daar dankbaar gebruik van (1-5). Vlak voor rust verkleinden de oranjekragen de achterstand tot 3-6.

In de rust confronteerde coach Rick Keus zijn spelers dat er te weinig beleving en daadkracht werd getoond. Dat moest beter en anders om tot een resultaat te komen.

Die boodschap leidde aan het begin van de tweede helft tot een kleine Vriezenveense opleving (6-8). Maar Victum ging gewoon door, ondanks veel commentaar aan beide zijden op de arbitrage. Het lukte Amicitia niet om een stempel op de wedstrijd te drukken en halverwege keek het tegen een 7-12 achterstand aan. Dat verschil werd in het laatste deel van de wedstrijd niet meer goed gemaakt, waardoor Victum verdiend met een 10-16 zege en de punten terug naar huis ging.

Omdat Amicitia’s directe concurrent De Wâlden thuis verloor van Odik blijft het onderlinge verschil twee punten in Vriezenveens voordeel. Ook op doelsaldo is Amicitia ruim de betere waardoor handhaving in de Eerste klasse voor komend seizoen in deze fase zo goed als zeker is. Komende week spelen beide ploegen in de laatste competitieronde tegen een titelkandidaat: De Wâlden uit tegen Victum en Amicitia gaat op bezoek bij Odik in Barneveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *