Start jeugdactiviteiten Engbertsdijksvenen; ga je mee op waterdiertjessafari?

De Engbertsdijksvenen is een natuurgebied dat niet zonder water kan, het echte hoogveen veen is als een grote spons van plantjes dat water op zuigt en vast houdt. In het gebied vind je overal waterplassen, sommige al bijna dichtgegroeid en sommige nog open, hier leeft natuurlijk van alles in, maar wat dan precies? Misschien vinden we wel Bootmannetjes, kokerjuffers, schaatsenrijders, salamanders of waterschorpioenen. Kom je mee ontdekken?!

Komende dinsdagmiddag 26 juli trappen we af met de eerste georganiseerde jeugdactiviteit van 2022 in de Engbertsdijksvenen; we gaan op waterdiertjessafari! Met de schepnet in de hand gaan kijken wat we zoal tegenkomen in en rond het water. Voor €4,50 kan je samen met je (groot)ouders twee uur lang op ontdekking in en rond het water, krijg je ranja en wat lekkers.

Boek uw deelname aan de waterdiertjessafari online op

www.staatsbosbeheer.nl/waterdiertjes-engbertsdijksvenen hier vind u ook meer informatie als startlocatie, prijzen en tijden. Let op; deze activiteit is geschikt voor kinderen van 4 t/m ongeveer 12 jaar. Online boeken is verplicht om deel te nemen aan deze activiteit, u betaald alleen voor deelnemende kinderen, maar omdat dit een wateractiviteit is wordt er verwacht dat er tenminste één volwassene bij blijft en kinderen zonder zwemdiploma aan de waterkant worden begeleid.  

Elke maand kunnen kinderen op ontdekking in de Engbertsdijksvenen; op zoek naar waterdiertjes en kriebelbeestjes, speuren naar sporen, op paddenstoelensafari, natuurbingo, uilenballen pluizen, en ga zo maar door… want in de natuur is er altijd wat te beleven.

Op www.staatsbosbeheer.nl/twente vindt u bij het kopje ‘activiteiten’ een overzicht van alle excursies, jeugdactiviteiten, wandelroutes, etc. die in Twente aangeboden worden.

Tip van de boswachter: Trek laarzen of oude stevige schoenen aan, en oude kleren, want vies worden mag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *