Tapijthandel Dogger 1 wint Bakker van der Goot Kunstgrastoernooi 2022

Onlangs streden de acht overgebleven teams op het kunstgrasveld naast het clubhuis van Sportlust om te bepalen wie de opvolger werd van FC Nippie. Naar mate de avond vorderde werd het niveau steeds hoger en de spanning bouwde langzaam op, tot dat even na 22:00 de winnaar bekend was. In poule A plaatste het Groene Leger zich overtuigend als poulewinnaar voor de halve finales, gevolgd door Hankamp Dienstverlening. Al verdient FC Biercelona hier een eervolle vermelding aangezien zij vanwege een last-minute afmelding alsnog werden opgetrommeld voor de finaledag en uiteindelijk 1 doelpunt tekort kwamen om zich te plaatsen voor de halve finale. Tapijthandel Dogger 1 pakte de winst in poule B en in een onderlinge strijd moesten Joga Bonito en HHC onderling bepalen wie zich als laatste wist te plaatsen voor de halve finales. Dankzij een gelijkspel zat Joga Bonito net aan de goede kant van de streep.

Het toernooi werd onderbroken voor de finale van het Hankamp Dienstverlening Late Trappen. Zeven finalisten waren aanwezig en zij kregen allen drie pogingen om de lat te raken. Toon van Dam en Patrick Potgieter waren hierin succesvol en zij mochten in een shoot-out om de winst strijden. Toon van Dam bleek het meest nauwkeurig en ging met de beker en het prijzengeld aan de haal. Het voetbaltoernooi werd vervolgens hervat met twee spannende halve finales. Hankamp Dienstverlening maakte het Tapijthandel Dogger 1 erg lastig maar ging door een laat doelpunt toch met 1-0 ten onder. Ook in de tweede halve eindstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar het was uiteindelijk Joga Bonito dat Het Groene Leger met 2-1 wist te verslaan. In de troostfinale boekte het Groene Leger een 4-2 overwinning op Hankamp Dienstverlening waarna iedereen zich ging opmaken voor de grote finale tussen Tapijthandel Dogger 1 en Joga Bonito. Tapijthandel Dogger 1 speelde een perfecte wedstrijd en wist na een snelle openingstreffer uit te lopen tot maar liefst 4-0, waarmee het toernooi een verdiende winnaar kende. Ook de topscorerstitel bleef binnen het team van Tapijthandel Dogger 1 aangezien Rick Hemmink maar liefst 17 doelpunten maakte gedurende het gehele toernooi. Jordy Harms en Dennis Jozic eindigden op een gedeelde tweede plaats met ieder 15 goals. 

Tijdens de prijsuitreiking werden ook alle vrijwilligers van het toernooi bedankt. Alle scheidsrechters die het toernooi in goede banen hebben geleid kregen hierbij een pakket met lekkernijen samengesteld door onze sponsor Bakker van der Goot aangeboden. Het toernooi werd afgesloten met een gezellig eindfeest onder muzikale begeleiding van DJ JWD. Iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage aan het toernooi en hopelijk zijn jullie volgend jaar weer van de partij bij editie 18 van het Kunstgrastoernooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *