Aquapark De Zandstuve Vroomshoop beleeft een prachtig zwemseizoen

Volgens de zwembond geldt het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop qua ligging als de allermooiste van de provincie Overijssel. De laatste vijf jaren zijn de voorzieningen sterk verbeterd. Vanuit de lokale Dorpsraad werden in januari 2017 zeven Vroomshoopse vrijwilligers bereid gevonden om met een plan van aanpak te komen om het aan verval onderhevige voormalige zwembad De Zandstuve op te waarderen. Er werd een stichtingsbestuur in het leven geroepen, die allerlei acties onder de bevolking, middenstand en bedrijfsleven organiseerde. De steun was hartverwarmend en er werd ook al dankzij financiële injecties van de gemeente Twenterand en landelijke fondsen meer dan € 175.000,00 op de wal gebracht.

De laatste subsidie betrof een bedrag van € 7.618,64 in het kader van de landelijke Subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties. Mede daardoor wordt de upgrading van het Aquapark met allerlei voorzieningen gerealiseerd met onder meer in het recente verleden relaxstoelen, banken, schaduwdoeken, een koffiehoek, een stormbaan en een freeplayer. De slagroom op de taart bestond uit een in 2020 in gebruik genomen familieglijbaan bij het 50 meter-bassin en een aan het begin van dit zwemseizoen feestelijk geopend spraypark voor de allerkleinsten.

Vanaf de opening in 1963 van het toenmalige zwembad De Zandstuve bemensten vrijwilligers van de zwem- en poloclub De Zandstuve het winkeltje. Daar wordt frisdrank, snoep en ijs et cetera verkocht. Door gebrek aan vrijwilligers werd dit winkeltje door ZPC De Zandstuve vorig zwemseizoen overgedaan aan de stichting Aquapark De Zandstuve. Dat is een groot succes gebleken. Opbrengsten uit de verkoop komen geheel ten goede aan het Aquapark de Zandstuve Vroomshoop.

Coördinator Ramon Talen en zijn vele vrijwilligers kunnen vele veelal jonge bezoekers verwelkomen. Bij het winkeltje wordt naast het Vroomshops en het Twents ook Duits, Engels en Frans en ook Haags en Rotterdams gesproken. Dat is een bewijs temeer dat het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop zich in toenemende mate in lokale, nationale en internationale belangstelling mag verheugen.

Tot en met zondag 4 september aanstaande kan van het zwemmen en recreëren op de zonneweide van het Aquapark De Zandstuve worden genoten. Daarna maakt de triatlon van Vroomshoop er op zaterdag 10 september gebruik van. Met deze goede gewoonte werd al in 2019 ter gelegenheid van 150 jaar Vroomshoop begonnen.

Het bestuur van de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop kan tevreden terugkijken op een ook al door de welhaast subtropische temperaturen intensief en succesvol jaar. Het bewijs is geleverd dat het Aquapark, dat de gemeente Twenterand als eigenaar kent, echt breed wordt gedragen. Dat geeft volop vertrouwen voor de nabije toekomst. Ook door de combinatie van het bezoek van het nabij gelegen Kabouterpad en het Aquapark de Zandstuve Vroomshoop is er sprake van een win-win situatie wat betreft de recreatieve mogelijkheden van deze fraaie locatie in het bos De Zandstuve.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *