Rock Bottom maakt op eigen bodem z’n rentree

VROOMSHOOP – Ze zijn opgericht ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het Vroomshoopse festival Forest Hill. Een band die grotendeels uit Vroomshopers bestaat. De reacties waren dusdanig en het smaakte zo naar meer dat de muzikanten er een vervolg aan gaven. Maar toen kwam corona. Zondag 4 september tijdens de tweede editie van het evenement Beer and Grill maakt de band Rock Bottom echter z’n rentree.

Aanvankelijk had de band zelfs nog geeneens een naam. “Maar toen we optraden tijdens Forest Hill kregen we zoveel enthousiaste reacties dat we tegen elkaar zeiden dat het doodzonde zou zijn als we daar verder niets mee zouden doen”, zegt zanger en oprichter Jan Knapper. “Waarop we ook maar meteen besloten dat er een naam moest komen: Rock Bottom.”

Comeback

Er is vervolgens nog een enkele keer opgetreden, maar door corona kwam het er verder niet meer van. Maar zondag 4 september maakt de band dus z’n comeback. Opnieuw op eigen bodem en tijdens het evenement Beer & Grill, dat wordt gehouden in het kader van de Vroomshoopse feestweek.
Tijdens Beer & Grill is de Formule 1-wedstrijd via een groot scherm te volgen. Verder is er zoals de naam al doet vermoeden het nodige te eten. Op het terrein bij de kermis op het Oranjeplein worden namelijk meerdere foodtrucks opgesteld.
Rockclassics

Rock Bottom heeft louter rockclassics op het repertoire van onder meer Golden Earring, Rolling Stones, Van Halen, Queen en CCR. De band verricht meteen na de Formule 1-wedstrijd de muzikale aftrap.

Behalve Jan Knapper spelen in de band onder anderen Joost Visser en Wilco Lindeboom. “Omdat alle muzikanten ook nog eens in allerlei andere bands spelen, is onze agenda eigenlijk telkens onze grootste uitdaging. Vandaar dat we af en toe een beroep moeten doen op een gastmuzikant, maar we zijn een op en top Vroomshoopse band. Dat we nu dan op eigen bodem onze rentree mogen maken, maakt het uiteraard extra leuk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *