Raadsdebat vluchtelingenopvang en energiearmoede

Op dinsdag 27 september vergadert de gemeenteraad in de raadzaal van het gemeentehuis aan het Manitobaplein in Vriezenveen. De raad spreekt deze avond onder meer over de Twenterandse inspanningen tijdens de opvangcrisis van vluchtelingen. Ook het actuele thema energiearmoede staat op de agenda. U kunt deze openbare vergadering bijwonen, maar ook thuis live volgen.

In het hele land doet de opvang van statushouders, asielzoekers en vluchtelingen uit Oekraïne een flink beroep op gemeenten. Ook op Twenterand. Het college van B&W vindt dat er meer moet gebeuren dan het opvangen van een wettelijk minimum en vindt ook dat onze samenleving dat aankan. De humanitaire crisis in ons eigen land dwingt ook de gemeente Twenterand tot het maken van duidelijk keuzes. Hierover gaan burgemeester en wethouder in gesprek met de raad.

Ook een ander actueel onderwerp staat op de raadsagenda: energiearmoede. Dan gaat het om een half miljoen Nederlanders die zo’n hoge energierekening hebben dat hun inkomen te laag is om die te betalen. Met de steeds stijgende energieprijzen zijn er óók steeds meer Twenteranders die aan levenden lijve ervaren wat energiearmoede is. Wat kan de gemeente voor inwoners doen? De raad gaat ook hierover met het college in gesprek op dinsdag 27 september.

De raadsvergadering begint om 19.30 uur. De uitzending is live te volgen via https://twenterand.raadsinformatie.nl/live

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *