Promovendi SDO en Elko delen de punten


Afgelopen zaterdag was het in Westerhaar een weerzien van twee concurrenten van het afgelopen veldseizoen, thuisploeg SDO en Elko uit Elim. In die competitie streden de ploegen, die erg aan elkaar gewaagd waren, om het kampioenschap. Elko ging hiermee aan de haal. SDO werd tweede en dwong hiermee ook promotie af. Nu dus een duel in de derde klasse, waarin beide ploegen prima gestart waren.

foto gemaakt door Gerrit van der Sleen

Om 15:30 uur floot scheidsrechter Vermeulen voor het begin. In de eerste fase van de wedstrijd waren de doelpunten schaars, na een kwartier was pas de eerste vakwisseling bij een 2-0 stand in het voordeel van SDO. De Westerhaarse formatie had het overwicht in het eerste bedrijf, maar Elko bleef in het spoor. Bij rust was het verschil miniem; er stond een 6-5 tussenstand op het scorebord.

Na rust schoot Elko uit de startblokken en wist binnen geringe tijd de achterstand om te buigen in een 6-7 voorsprong. SDO counterde vervolgens naar 7-7. In het vervolg van de tweede helft was het de thuisploeg die telkens de leiding nam en Elko dat steeds weer gelijk wist te maken. In de slotfase was het wederom SDO dat op voorsprong kwam, 11-10. En ook nu weer kwamen de bezoekers naast de Oranjehemden. En daar bleef het ook bij. Eindstand SDO – Elko: 11-11

SDO staat nu met 3 punten, na 3 wedstrijden op een gedeelde 3de plek in de 3de klasse. Hiermee is de ploeg van Marco Groothuis op dit moment een echte middenmoter. Volgende week speelt de ploeg in Doesburg tegen hekkensluiter Rivalen, dat puntloos onderaan staat. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *