Sportlust begint de competitie met een goede overwinning op LSV Lonneker

Ons vlaggenschip is de competitie begonnen met een knappe 5-2 thuisoverwinning op LSV uit Lonneker. Een knappe teamprestatie vol inzet leidde hiermee tot de eerste driepunter van het nieuwe seizoen.
De wedstrijd begon alles behalve goed voor het elftal van Job Lamberink. Al na zeven minuten wisten de gasten uit Lonneker via de rechterflank op voorsprong te komen. Een inzet van de rechterspits werd nog licht getoucheerd waardoor doelman Tim Sickman kansloos was. Ondanks deze domper rechtte Sportlust de rug en kwam het door een goede inzet van de gehele ploeg terug in de wedstrijd en kreeg het gedurende de eerste helft de overhand. Zo werd het zonder echte grote mogelijkheden te creƫren steeds gevaarlijker en belandde een voorzet van Tim Spoor via de vingertoppen van de doelman op de bovenkant van de lat. Vlak voor rust kwam de verdiende gelijkmaker alsnog op het scorebord nadat Tim via een mooie indraaiende bal Toon van Dam wist te bereiken. Zijn inzet werd echter nog net gekeerd door de doelman van LSV maar spits Joppe Wekamp was er als de kippen bij om het leer binnen te werken. Zo werd er gerust met een 1-1 tussenstand.


Na de rust kwam Sportlust goed uit de startblokken. Al na een paar minuten werd een goede lange trap van Anthony van Duiven verkeerd ingeschat door de laatste man van LSV met als gevolg dat Joppe vrij voor de doelman kwam. Joppe wist dit cadeautje goed uit te pakken door de bal over de uitkomende doelman te tillen en hiermee de 2-1 voorsprong op het scorebord te zetten. Enkele minuten hierna vergrote Tim de voorsprong door met een diagonale schuiver de doelman op het verkeerde been te zetten. Hiermee werd het veldoverwicht ook vertaald naar het scorebord. Heel even leek de spanning terug in de wedstrijd te keren nadat een voorzet van de rechtsbuiten bij de tweede paal werd binnengelopen. In plaats van dat Sportlust hierna in twijfel werd gebracht, rechtte het direct de rug. Allereerst verrichte Sem Kosse goed werk op het middenveld en vervolgens wist Tim zijn directe tegenstander het bos in te sturen en via een voorzet de meegekomen Gijs Kleinheerenbrink bij de tweede paal te bereiken. Gijs won het directe luchtduel van zijn tegenstander en zette daarmee weer een marge van twee op het scorebord. Het slotakkoord was voor Toon van Dam. Identiek aan de 1-2 van Joppe was het wederom een verdediger van LSV die een diepe bal verkeerd inschatte en vergelijkbaar met de 1-2 wist ook Toon de bal knap over de uitgekomen doelman te liften en hiermee de eindstand van 5-2 binnen te werken. In de laatste minuten van de wedstrijd werd er o.a. door goed verdedigen van Robbin Vagevuur, Allard Hankamp en Anderson Lusseveld nauwelijks gevaarlijke momenten weggegeven.
Zo is de competitie met een knappe overwinning begonnen als gevolg van een knappe teamprestatie. Volgende week staat de uitwedstrijd bij DTC op het programma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *