Amicitia wint ook van Apeldoorn

In een wedstrijdpoule waar tot nu toe kennelijk iedereen van elkaar kan winnen, speelde Amicitia afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Apeldoorn.

De Toyota Drent formatie opende de score al in de eerste minuut. De oranjekragen hadden het betere van het spel en liepen halverwege de eerste helft uit naar een 5-2 voorsprong. Apeldoorn had eerst moeite om mee te gaan in de score. Desondanks kwam het in de periode tot aan de rust terug tot de aansluitingstreffer (6-5).

Bij de start van de tweede helft nam Apeldoorn het initiatief en scoorde het tweemaal de gelijkmaker (6-6, 7-7). Amicitia voelde de druk en beloonde zichzelf binnen vijf minuten (10-8). Daarna misten de Vriezenveners een strafworp, die werd gevolgd door een doelpuntloze periode van tien minuten aan beide zijden. Er werd af en toe fors gestreden om elke bal en het optreden van de arbitrage viel niet bij iedereen in goede aarde.

Het was Amicitia dat het beste uit de strijd kwam. Met vier treffers op rij werd eindelijk een gat geslagen (14-8). Apeldoorn kwam in die fase tot één tegentreffer en het beste bleek eraf bij deze ploeg. In de slotminuten gooide Amicitia via drie treffers de wedstrijd definitief in het slot. Eindstand 17-9.

Met deze overwinning doet Amicitia goede zaken en staat het voorlopig op de tweede plaats in de poule. Komende zaterdag speelt het de uitwedstrijd tegen Noviomagum. De ploeg uit Nijmegen staat dankzij een ruime overwinning in Enschede op de derde plaats. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark dAlmarasweg en begint om 16:00 uur. Voorafgaand speelt om 14:30 uur Amicitia 2 haar wedstrijd tegen Noviomagum 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *