Netwerkbijeenkomst ‘Elkaar vinden binnen het Sociaal Domein’

Op dinsdag 8 november organiseert het Informatiepunt Vrijwilligerswerk in samenwerking met ZorgSaam Twenterand en het Muziekplatform Twenterand een netwerkbijeenkomst met het thema: Elkaar vinden binnen het Sociaal Domein. Deze avond is bedoeld om samen met verenigingen en zorgorganisaties uit Twenterand te onderzoeken hoe zijn hun maatschappelijke rol kunnen uitbreiden.

De gemeente Twenterand wil alle inwoners de mogelijkheid geven om aan de samenleving mee te doen. Ook wanneer dit niet op eigen kracht kan en er ondersteuning nodig is. Om dit mogelijk te maken is het nodig het Sociaal Domein* verder te ontwikkelen en zaken anders en dicht bij de inwoners te organiseren.

Volgens de gemeente ligt daar een rol voor maatschappelijke organisaties en verenigingen. Zij hebben immers al een belangrijke maatschappelijk functie. “Wanneer verenigingen, maatschappelijke organisaties en zorgpartijen wat meer naar elkaar toe bewegen, dan kunnen er prachtige initiatieven ontstaan waardoor nóg meer Twenteranders mee kunnen doen”, aldus Charon Wessels van het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand. De vier Twenterandse muziekverenigingen hebben hierin al diverse stappen gezet. Verenigd in het Muziekplatform Twenterand hebben zij onder andere programma’s ontwikkeld voor mensen met een beperking en senioren.

Programma

Tijdens de netwerkbijeenkomst zal René Lemans, voorzitter van de Vriezenveense Harmonie, vertellen over hun ervaring met het opzetten van het G-orkest. Daarna krijgen de aanwezige verenigingen en organisaties de gelegenheid om kennis met elkaar te maken en in gesprek te gaan over de kansen, mogelijkheden en knelpunten die samenwerking binnen het Sociaal Domein met zich meebrengen.

De bijeenkomst vindt plaats in Muziekgebouw Domus SDG aan de Zwembadlaan 6a in Westerhaar-Vriezenveensewijk en start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@vrijwilligerswerktwenterand.nl.

Informatie en contact
Voor meer informatie over de netwerkbijeenkomst kunt u contact opnemen met het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand. Telefonische via (0546) 481 456 of per e-mail via info@vrijwilligerswerktwenterand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *