Amicitia ondermaats tegen ASVD

Amicitia liep afgelopen zaterdag in Dronten tegen haar derde nederlaag van het seizoen aan. Binnen vijf minuten na afworp stond het al op een 3-0 achterstand. Halverwege de eerste helft veroorzaakte de Toyota Drent formatie een strafworp, die door tegenstander ASVD gemist werd, maar daarna alsnog door hen werd verzilverd (6-4). De schade bleef bij rust uiteindelijk beperkt tot 10-8.

Na de korfwisseling brachten de oranjekragen voor de derde keer de aansluitingstreffer op het scorebord (10-9) en leek het weer een wedstrijd te kunnen worden. Maar het was een dag waarop voor ASVD bijna alles lukte. Het scoringspercentage van de Drontenaren was absoluut hoog en Amicitia kon niet volgen (14-9). Weliswaar kwamen de Vriezenveners nog terug tot 15-12, maar het heilige vuur ontbrak. ASVD won verdiend met 17-13.

Dit resultaat heeft voorlopig geen invloed op de rangschikking voor Amicitia, het blijft op de derde plaats staan. Komende zaterdag wordt de laatste wedstrijd van de najaar veldcompetitie gespeeld. Dan ontvangt de ploeg koploper Juventa, dat zaterdag Noviomagum met een grote nederlaag terug naar huis stuurde. De wedstrijd op sportpark Het Midden begint om 16:00 uur.

AMICITIA 2 PAKT EEN PUNT TEGEN DOS (W)

De ploeg van Amicitia 2 heeft in de uitwedstrijd tegen Dos Westbroek een 15-15 gelijkspel behaald. Daardoor blijft het ongewijzigd op de vierde plaats in de poule staan. Komende zaterdag speelt het om 14:30 uur de wedstrijd tegen Wageningen 3 dat een plaats hoger staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *