SDO behoudt de aansluiting met de middenmoot

Afgelopen zaterdag, 22 oktober, speelde SDO in het Friese Oldeberkoop tegen het onbekende Lintjo. Na tegenvallende prestaties van afgelopen twee weken, was SDO wat afgezakt op de ranglijst en bevond zich bij aanvang van dit duel op de zesde stek. De twee punten zouden daarom meer dan welkom zijn.

Op het mooie speelveld in Oldeberkoop, floot de leidsman om 15:30 uur de wedstrijd in. Vanaf het begin waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Toch was het Lintjo dat op voorsprong kwam, na 5 minuten was het 2-0. Daarna vielen de doelpunten om en om, hierdoor wist de thuisploeg de voorsprong vast te houden. Halverwege het eerste bedrijf was het 5-3. Vervolgens wist SDO op gelijke hoogte te komen met twee rake afstandsschoten, 5-5. Ondanks dat de ploegen erg aan elkaar gewaagd waren was dit niet terug te zien op het scorebord tijdens de rust. Lintjo wist namelijk wederom een gaatje te slaan na drie herendoelpunten, ondanks de beperkte vrijheid die zij kregen. De ruststand was 8-5 in het voordeel van de Friezen.

Na rust ging SDO strijdvaardig op zoek naar de aansluiting. De Oranjeformatie vond deze, maar dit duurde wel een tijdje. Lintjo scoorde mee en wist lang de voorsprong te behouden. Een kwartier voor tijd brak SDO de ban en kwam naast de Friezen, 11-11. De Oranjehemden gingen ‘erop en erover’. Tot ontsteltenis van de Oldeberkopers namen de Westerhaarders de leiding, het werd 11-14. Plotseling waren de rollen in een kort tijdsbestek volledig omgedraaid, een flinke transformatie in het spelbeeld. In de slotminuten ging Lintjo in de achtervolging. De thuisploeg kwam nog heel dichtbij, maar SDO speelde de wedstrijd keurig uit en gaf de zege niet meer uit handen. Eindstand Lintjo – SDO: 14-15

Door deze verdiende overwinning stijgt de Reas-formatie van Marco Groothuis naar de vierde plek. Lintjo blijft derde en heeft één punt meer dan de Tukkers. SDO speelde een sterke tweede helft en streed vol passie als een echte eenheid.

Volgende week zaterdag, 29 oktober, staat de eerste returnwedstrijd en tevens het laatste duel van het eerste gedeelte van de veldcompetitie op het programma voor SDO. De ploeg moet afreizen naar Nunspeet om daar te gaan strijden tegen koploper Hellas ’63. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *