Vliegende start van het theaterseizoen voor Het Punt Vroomshoop

VROOMSHOOP – Vorige maand is het theaterseizoen 22-23 van Het Punt Vroomshoop van start gegaan. In oktober wist de organisatie maar liefst vijf van de zes voorstellingen volledig uit te verkopen. De organisatie spreekt van een vliegende start en kijkt uit naar de rest van het theaterseizoen waarin het publiek uit Twenterand een gevarieerd aanbod te wachten staat.

Op 8 oktober stond The Beggars’ Clan geprogrammeerd. Een uitverkocht concert dat door ziekte helaas naar een nieuwe datum is verplaatst. Op zondag 16 oktober speelde cabaretier Helligen Hendrik voor maar liefst twee volle zalen. “Het publiek was laaiend enthousiast!”, vertelt marketingcoördinator en programmeur, Leoni Schuurhuis. “We besloten daarom direct de verkoop van Hendriks nieuwe voorstelling ‘Bar & Boos’ te starten. Dat men zin heeft in een avond theater blijkt uit het feit dat deze tickets als warme broodjes over de toonbank vliegen. Bijna de helft van de kaarten is al verkocht.”

Niet alleen Helligen Hendrik bleek een succesnummer. De tributeband ‘The Eagles Legacy’, bekend van SBS6, wist eveneens een volle zaal een onvergetelijke avond te bezorgen. Op zondag 30 oktober mag het damesduo Roks de bezoekers trakteren op bekende nummers gestoken in een akoestisch jasje. Ook dit concert is uitverkocht.

Niet voor niets luidt de leus dit seizoen ‘ontspan & ontsnap!’ vertelt, Leoni Schuurhuis. “Er gebeurt momenteel veel in de wereld. Een avond theater biedt ontspanning en voert de bezoekers mee in dat wat op het toneel gebeurt. Dat die behoefte er is, heeft deze maand wel bewezen.” Harry ten Brinke, eveneens programmeur van Het Punt, vult aan: “Bezoekers hebben zin om erop uit te trekken. Juist nu. En Het Punt is voor de mensen uit Twenterand lekker dichtbij de deur.” Dat de organisatie na een drukke theatermaand achteroverleunt, is niet aan de orde. “Hoewel we een vliegende start hadden, krijgen we dit seizoen uiteraard ook te maken met een aantal uitdagingen. Dat is eigenlijk elk seizoen wel zo.”, vertelt Schuurhuis. “We weten natuurlijk niet wat de nabije toekomst brengt qua ontwikkelingen, maar één ding is zeker: wij hebben er als theater zin in, de bezoeker heeft er zin in en ook de artiesten staan te poppelen om de theaters aan te doen.” Op dit moment zijn Harry en Leoni theatervoorstellingen voor het seizoen 23-24 aan het boeken. Het tweetal heeft vertrouwen in de toekomst.

Dit theaterseizoen staat het publiek nog voorstellingen te wachten zoals het streekamusement Tweeduuster, ABBA Tribute, Stefano Keizers en A tribute to Creedence Clearwater Revival. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.welkombijhetpunt.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *