Turvenloop, tweede keer in 2022

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – In 2021 kon de Turvenloop in Langeveen en Bruinehaar niet doorgaan. Deze editie van het wandel- en hardloopevenement werd ingehaald in het paasweekend van 2022. In plaats van een kerstman liep de paashaas mee en paaseieren namen de plaats in van oliebollen. Op 30 december zal er opnieuw een Turvenloop in 2022 zijn, dit keer voor het eerst op een vrijdag.

In de afgelopen jaren is de populariteit van wandelen en hardlopen enorm toegenomen. Tijdens de coronamaatregelen was het een van de activiteiten die wel door konden gaan, vaak individueel of met z’n tweeën. Een mooi voorbeeld van de toegenomen populariteit is de Loop Esch Door, een nieuw hardloop- en wandelevenement dat onlangs in Tubbergen plaatsvond en een groot succes was.

Achtste Turvenloop

Het programma van de achtste Turvenloop op 30 december zal hetzelfde zijn als op paaszaterdag: wandelen, hardlopen, een kidsrun en een teamscompetitie. Voor de wandelaars zijn er drie geheel nieuwe routes door het prachtige natuurschoon van Langeveen en Bruinehaar uitgezet, met afstanden van 5, 10 en 15 kilometer. Starten kan ‘s morgens vanaf 9.30 uur. De hardlopers beginnen ’s middag om 13.11 uur met de 5 en de 10 kilometer, ook de teams. Deelnemen aan de teamscompetitie kan vanaf drie tot maximaal vijf personen. Aanmelden kan als bedrijf, sportclub en organisatie, maar ook als vriendengroep of vereniging. Het winnende team krijgt een wisselbokaal en een aantal consumptiemunten.

Kidsrun

Een telkens terugkerend succes tijdens de Turvenloop is de kidsrun. Het enthousiasme van de kinderen spat er steeds vanaf. De lengte van de afstanden is aan de leeftijdsgroepen aangepast, zodat vrijwel alle kinderen mee kunnen doen. Er zijn drie categorieën. De jongsten mogen op de loopfiets aan de start verschijnen, eventueel begeleid door ouders. Zij lopen één rondje. De kinderen van 4 tot 8 jaar lopen twee rondjes en de kinderen tot 12 jaar lopen drie rondjes. De kidsrun begint ’s middags om 14.30 uur.

Bijzonder

Start en finish zullen voor alle afstanden op het plein de Drieschicht in Langeveen zijn. En natuurlijk zullen de hardlopers traditiegetrouw, vanaf de tweede Turvenloop, door Café-Restaurant Waaijer rennen. Dit maakt de Turvenloop bijzonder. Hiernaast heeft de vorige editie van de Turvenloop geleerd dat ook het verplaatsen van de hardloopwedstrijd naar de middag de sfeer ten goede komt.

Inschrijven voor het hardlopen kan via www.turvenloop.nl. Uiteraard kan er op 30 december ook ter plekke bij Café-Restaurant Waaijer ingeschreven worden. Opgeven voor de teamscompetitie kan door een e-mail te sturen naar info@turvenloop.nl. De organisatie van de Turvenloop hoopt op een sfeervolle, sportieve, winterse dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *