7% meer Overijsselse verkeersongevallen in 2021

 

Vorig jaar werden in Overijssel bijna 7.500 verkeersongevallen gemeld, een toename van 7% ten opzichte van 2020. Vooral in Zwartewaterland, Wierden en Hellendoorn was het oppassen geblazen: in deze gemeenten nam het aantal ongelukken in het verkeer namelijk het sterkst toe. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van meest recente data van Rijkswaterstaat.

Van alle Overijsselse gemeenten vond de grootste stijging plaats in Zwartewaterland. Hier waren in 2021 zelfs bijna 33% meer ongelukken dan het jaar ervoor. De top 5 gemeenten met de sterkste stijging is als volgt:

  1. Zwartewaterland: 32,9% meer verkeersongevallen
  2. Wierden: 28% meer verkeersongevallen
  3. Hellendoorn: 22,2% meer verkeersongevallen
  4. Almelo: 17,8% meer verkeersongevallen
  5. Losser: 16,5% meer verkeersongevallen

Niet overal in Overijssel steeg het aantal ongelukken in het verkeer. Zo vond de sterkste daling juist plaats in Olst-Wijhe: in deze gemeente waren in vorig jaar 27,2% minder verkeersongevallen dan in 2020. Benieuwd hoe het zit in jouw gemeente? Bekijk dan de onderzoekspagina: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/schade/onderzoek/verkeersongevallen-nederland-2022 

Enschede: relatief meeste ongelukken binnen de bebouwde kom

In Overijssel vonden vorig jaar 3,5 verkeersongevallen per 1.000 inwoners plaats binnen de bebouwde kom. Het gaat dan om alle wegen waar je stapvoets, maximaal 30 of maximaal 50 km/u mag rijden. 

In Enschede is dit aantal ongevallen veel groter: hier gaat het zelfs om 6,4 incidenten per 1.000 inwoners. Ook in Hengelo (4,9 per 1.000 inwoners), Almelo (4,7 per 1.000 inwoners) en Oldenzaal (4,1 per 1.000 inwoners) vinden veel ongevallen plaats binnen de bebouwde kom. In Olst-Wijhe en Tubbergen werden naar verhouding de minste incidenten geregistreerd binnen de bebouwde kom (beide 1 ongeval per 1.000 inwoners).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *