SDO houdt schade beperkt tegen ontketende koploper

Voor SDO stond afgelopen zaterdag, 29 oktober, de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie op het programma. Daarvoor moest de ploeg afreizen naar Nunspeet om daar te gaan strijden tegen de ongenaakbare koploper Hellas ’63, dat vorige week zeer ruim won van aanjager Blauw Zwart met 30-11. SDO was dus gewaarschuwd en hoopte op een stuntje in deze eerste returnwedstrijd. Eerder dit seizoen troffen de ploegen elkaar in Westerhaar. De Nunspeetse formatie won dat duel met 7-16.

Beide ploegen begonnen messcherp aan het duel, binnen no-time was de bal aan beide kanten de binnenkant van de korf gepasseerd. Hellas ’63 wist daarna zeer snel twee keer het gele mandje te vinden, maar SDO counterde direct naar 3-3. In deze doelpuntrijke beginfase was duidelijk dat de SDO’ers hun huid duur wilden verkopen. Desondanks dat wist koploper Hellas, mede door het hoge schotpercentage van de thuisploeg, een gaatje te slaan naar 7-4. SDO probeerde aan te haken, maar kon geen vuist maken tegen het gemak waarmee de thuisploeg tot scoren kwam. Bij rust was de wedstrijd al gespeeld; Hellas leidde riant met 17-7.

Na rust wijzigde SDO van tactiek om te trachten de scoringsdrang van de lijstaanvoerder te temmen. Deze verandering wierp zijn vruchten af. Hellas ’63 bleef weliswaar de bovenliggende partij, maar vond veel minder gemakkelijk de korf. De Westerhaarders wisten daar meerdere scores tegenover te zetten. Hierdoor liep de lijstaanvoerder niet heel veel verder weg. Een kwartier voor het einde stond het 23-12. Ook in de slotfase vielen de doelpunten aan weerszijden. Hellas ’63 won zeer terecht deze doelpuntrijke wedstrijd, maar SDO deed het niet onverdienstelijk. Einduitslag Hellas ’63 – SDO: 28-15

Voor SDO zit het eerste deel van het veldseizoen erop. Na 8 duels heeft de ploeg van Marco Groothuis 7 punten verzameld en staat het op een veilige 6de plek, net boven de degradatiestreep. De ploeg heeft een ruime voorsprong van 5 punten op de directe achtervolger SDO uit Schoonoord. Het verschil met de subtop is gering, dus kan de Westerhaarse formatie gaan jagen op de hoger geklasseerde ploegen.

Nu gaan de Oranjehemden zich richten op de zaalcompetitie. Hierin komt de Reas-formatie eveneens uit in de derde klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *