Businessclub CV de Turftrappers op bezoek bij Urenco en CTT

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Carnavalsvereniging de Turftrappers organiseert elk jaar een dag voor haar supersponsors. Woensdag 16 november brachten de ondernemers samen met collegeleden van de Gemeente Tubbergen een bedrijfsbezoek aan Urenco en Combi Terminal Twente (CTT), beide bedrijven waar duurzaamheid centraal staat.

Urenco

De ruim 130 gasten startten de dag met een heerlijke lunch bij Café-Restaurant Waaijer, waar Sebastiaan Wolbers, Compliance Officer van Urenco, vervolgens aan de hand van een presentatie liet zien wat Urenco doet. Urenco is een internationale leverancier van zogenoemde uraniumverrijkingsdiensten en splijtstofcyclusproducten voor energieopwekking. Natuurlijk uranium wordt in Almelo verrijkt met behulp van duizenden centrifuges, een technologie die door Urenco zelf ontwikkeld is. Ook levert het bedrijf stabiele isotopen voor medische, industriële en onderzoekstoepassingen, zoals bestraling en halfgeleiders. Na de presentatie vertrok de groep naar Almelo voor een rondleiding in de geavanceerde fabriek. De ondernemers waren onder de indruk van de veilige manier waarop het centrifugeproces van uranium verloopt.

Combi Terminal Twente (CTT)

Het tweede bedrijfsbezoek dat deze dag op de planning stond was aan Combi Terminal Twente, een uiterst moderne inlandterminal met op- en overslagterminals in Almelo, Hengelo en Rotterdam. CTT richt zich als logistieke dienstverlener op synchromodaal transport, met mogelijkheden transport over water, spoor en weg te combineren. Gert Nijkamp, Customerservice bij CTT, vertelde op een bevlogen manier dat transport over water van belang is om tot een forse CO2-reductie te komen en waarom het XL-park in Almelo een strategische locatie is voor het bedrijf. Ook bij CTT werden de supersponsors en collegeleden getrakteerd op een rondleiding over het indrukwekkende terrein, waarbij ze bovendien de kans kregen bovenin de terminal plaats te nemen om over Almelo uit te kijken.

Bier & Wijnlokaal ‘t Hookhoes

Vervolgens werd een bezoek gebracht aan ’t Hookhoes in Almelo, om in een sfeervolle omgeving te genieten van typisch Nederlandse bieren en andere lekkernijen. De supersponsordag van de Turftrappers werd afgesloten met een stamppotbuffet bij de residentie, Café Nobbenhuis in Langeveen. Hier werd nog lang en gezellig genetwerkt.

Verbinding

Naast carnavalsvierders zijn de Turftrappers een sterk bindmiddel in de sociaal-maatschappelijke structuur van Langeveen en Bruinehaar. Commissielid Renske Pegge licht toe: “Doel van deze dag is uiteraard het verstevigen van de banden met onze supersponsors. Anderzijds willen wij het signaal afgeven dat het voor de leefbaarheid in onze kernen van belang is dat het lokale bedrijfsleven elkaar opzoekt maar ook met publieke organisaties de verbinding legt”. Met de supersponsordag hebben de Turftrappers een platform gecreëerd waar ondernemers en gemeentebestuurders in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *