Amicitia start zaalseizoen met overwinning

In een ouderwets lekker gevulde sporthal De Stamper begon Amicitia afgelopen zaterdag aan haar zaalseizoen in de Overgangsklasse. Ondanks dat de voorbereiding hierop niet optimaal was, begon Amicitia extra gemotiveerd om er een goed resultaat uit te halen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd hoofdsponsor Toyota Drent (bijna 13 jaar bij Amicitia) in het zonnetje gezet vanwege de viering van het 50-jarig jubileum als dealer van het Japanse automerk.

Amicitia begon voortvarend aan de wedstrijd tegen Ritola, na twee minuten stond het al 3-0. Toch was de ploeg uit Zuidlaren niet gekomen om de punten in Vriezenveen achter te laten. Het toonde zich de gehele wedstrijd een gelijkwaardige tegenstander en zorgde mede daardoor voor een spannende ontmoeting. De oranjekragen handhaafden steeds hun voorsprong (5-2, 9-6), maar zagen Ritola in de twintigste minuut toch op gelijke hoogte komen (9-9). Amicitia toonde veerkracht en zorgde bij rust opnieuw voor een 12-9 voorsprong.

Coach Rick Keus constateerde dat zijn ploeg goede dingen deed zoals vooraf werd afgesproken. Hij wees zijn spelers er wel op om te blijven investeren in goede looplijnen en snelheid in het spel.

Na de korfwisseling ontstond een spannende tweede helft waarin beide ploegen goed bleven presteren. Amicitia behield daarin steeds de voorsprong met vooral prima scorende dames (14-10, 18-14). In het laatste kwartier haperde de Vriezenveense machine enigszins en kon Ritola de aansluitingstreffer scoren (19-18). Tim Bakker zag direct daarna kans om de verlossende 20-18 binnen te gooien. Ritola kwam nog terug tot 20-19 en dat zorgde in de slotfase voor extra spanning. Maar Amicitia trok het goede resultaat over de eindstreep waardoor de punten verdiend in Vriezenveen bleven.

Een positief resultaat dat Amicitia even nodig had in deze startfase. Blije gezichten na afloop en bovendien werd het publiek hartelijk bedankt. Komende zaterdag speelt Amicitia de uitwedstrijd tegen KIOS (R), aanvang 18:20 uur in sporthal Buddingehof in Ruinerwold.

NOG MEER PUNTEN VOOR AMICITIA

Zowel Amicitia 2 als Amicitia A1 behaalden punten in hun eerste thuiswedstrijd. Amicitia 2 zorgde op de valreep voor een verdiend punt tegen Ritola 2 door een prima treffer van Sanne Aalderink (17-17). De junioren van Amicitia A1 boekten in hun eerste Overgangsklasse zaalwedstrijd een afgetekende overwinning tegen AVO A2 uit Assen (18-9). Een primeur hierbij was de zaaljury, bestaande uit ouders van de spelers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *