Maar liefst 23 kilometer ontdaan van troep

Zaterdag 26 november was er weer een zwerfvuil opruimactie van de Werkgroep Vriezenveen Schoon. De werkgroep richt zich nu ook op gebieden/kernen rondom Vriezenveen. Werd tijdens de vorige actie nog vanaf industrieterrein Garstelanden richting Sibculo geschoond, dit keer werd o.a. de Tonnendijk tussen Westerhaar en Vroomshoop geschoond. In Vriezenveen werden o.a. de Schout Doddestraat en Almeloseweg ontdaan van allerlei rondslingerende troep. Troep als blikjes, sigarettenpakjes, doppen, piepschuim, wieldoppen, tabletten strips, snoep/chips zakjes, etc.

Meerdere litterpickers (de naam voor vrijwilligers die met een afvalgrijper de omgeving schoonmaken)  liepen met de Helemaal Groen app aan, waarbij de gelopen routes en het aantal kilometer geregistreerd werden. In totaal werd er 23 kilometer geschoond!

De opbrengst van deze morgen was 8 zakken vol met zwerfafval. 8 zakken vol uit het milieu, voordat het terecht komt in onze waterwegen of uiteindelijk ons grondwater. Of voordat dieren er in verstrikt of gewond raken door bijvoorbeeld glasscherven of kapot gemaaide blikjes. Alle zakken werden na afloop in het Herman Jansenpark te Vriezenveen verzameld met infoborden erbij over hoe lang zwerfvuil blijft liggen. Dit blijft er daarna tijdens het weekend staan ter info. Zie foto.

Weet jij iemand die ook bepaalde routes wandelt en daar zwerfafval opruimt? Wij willen graag in contact komen met deze mensen, zodat we in beeld krijgen waar al geschoond wordt in de gemeente Twenterand.

Ga gerust eens mee. Nuttig werk, lekker buiten bezig, gezellig en na afloop koffie met broodjes.

De volgende Cleanup zal in januari a.s. plaatsvinden.

Werkgroep Vriezenveen Schoon. 

Emailadres: werkgroepvriezenveenschoon@hotmail.com

Of telefoon 06 30891976.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *