Steken en struisvogelveren in de Turvenloop

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Vrijdag 30 december, tussen Kerst en Oud en Nieuw, wordt in Langeveen en Bruinehaar voor de achtste keer de Turvenloop gehouden. Dit wandel- en hardloopevenement, dat elk jaar weer meer deelnemers trekt, wordt georganiseerd door Carnavalsvereniging de Turftrappers en Nieuwmeijer Fysiotherapie. Overkoepelend motto is ‘Leven is bewegen’.

Hardlopen of wandelen

Tijdens de Turvenloop kan gekozen worden uit twee onderdelen, hardlopen en wandelen. Voor de wandelaars worden elk jaar nieuwe routes uitgezet door de mooie natuur van Langeveen en Bruinehaar, met dit keer afstanden van 5, 10 en 15 kilometer. Onderweg zijn er rustpunten in een winterse sfeer, met onder andere erwtensoep en warme chocolademelk. Wandelaars kunnen vanaf 9.30 uur beginnen bij Café-Restaurant Waaijer in Langeveen. Ook de hardlopers starten hier, ’s middags om 13.11 uur. Zij kunnen kiezen voor afstanden van 5 of 10 kilometer. Beide afstanden starten tegelijkertijd.

Teamsloop

Voor het vijfde jaar kunnen er ook bedrijven of verenigingen meedoen aan een teamsloop. Per team moeten dan minimaal drie en maximaal vijf personen dezelfde afstand lopen. De teamsloop is een erg populaire manier om gezamenlijk met collega’s, teamgenoten of vrienden hard te lopen en de competitie met andere teams of bedrijven aan te gaan. Uiteraard blijft meedoen belangrijker dan winnen, maar toch is er een prijs voor het winnende team: een wisselbokaal en een aantal consumptiemunten.

Kidsrun

Naast deze teamsloop is ook de kidsrun bijzonder. Kinderen kunnen hier verkleed aan meedoen. Om 14.30 uur starten de jongste kinderen op hun fiets of loopfiets. Kinderen van 5 tot 8 jaar rennen aansluitend een afstand van 500 meter en als laatste zullen kinderen van 9 tot 12 jaar een kilometer rennen. Er zijn prijzen voor de beste lopers en ook voor de mooist verklede deelnemer. Ook krijgt iedere deelnemer een herinnering.

Hoogheden in de Turvenloop

Dit jaar zullen ook de hoogheden van Carnavalsvereniging de Turftrappers een rol spelen in de Turvenloop. Prins Eric en zijn hofdame Anja zijn fanatieke wandelaars en al jaren zetten zij de wandelroutes voor de Turvenloop uit. Dit jaar zullen ze samen met adjudant René en zijn hofdame Christel ook meelopen. Prins Eric: “Natuurlijk lopen we dit jaar mee in de Turvenloop. We hopen dat hoogheden van andere carnavalsverenigingen zich bij ons aansluiten. Om 12.30 uur ontvangen we ze graag met een kop koffie.”

Handig om te weten

Inschrijven voor de Turvenloop kan voor aanvang bij Café-Restaurant Waaijer aan de Hardenbergerweg 275 in Langeveen. Hardlopers kunnen zich ook vooraf inschrijven, via www.turvenloop.nl. Voor hardlooptraining, trainingsschema’s en bij blessures kan contact opgenomen worden met Nieuwmeijer Fysiotherapie. De organisatie van de Turvenloop ging hier onlangs samen met prins Eric, adjudant René en hun hofdames op de foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *