Open brief gelijke behandeling werknemers Twenterand

Gemeenteambtenaren ontvangen een extra eenmalige uitkering vóór de feestdagen op voorstel van de gezamenlijke gemeentelijke werkgevers. De Wsw-ers, inmiddels ook in dienst van de gemeente(n), vallen hier echter buiten de boot. De oorzaak daarvan ligt niet bij de gemeente Twenterand, maar bij de cao-onderhandelaars. Zoals u weet vallen gemeenteambtenaren namelijk onder een andere cao dan Wsw-ers en dat wil men op elkaar afstemmen. Echter, dat is niet gelukt. Volgend jaar onderhandelt men verder. Dat blijkt ook als wij dit laten navragen bij het College van Arbeidszaken. De noodzaak wordt ergerlijk niet gevoeld door de onderhandelbobo’s, terwijl werknemers sociale werkvoorziening het financieel absoluut niet breed hebben. Met name in deze rare tijd.

GBT vindt dat de gemeente Twenterand als werkgever de uitgesproken ambitie, gedaan ten tijde van het beëindigen van de GR Soweco, als voorbeeldrol waar moet maken. Daarom verzoeken wij het college alle in dienst zijnde werknemers gelijk te behandelen. Concreet betekent dit dat Wsw-ers net als gemeenteambtenaren ook in aanmerking moeten komen voor een extra eenmalige uitkering vóór de komende feestdagen. Wel op dusdanige wijze dat het ‘Wsw-gelijkwaardig’ is, geen nadelige consequenties heeft voor de maandelijkse uitkering dan wel salaris en andere (huur en zorg) toeslagen voor deze werknemers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *