Sfeervol Kerstconcert Chr. Mannenkoor Vroomshoop

Het is al weer drie jaar geleden dat het Chr. Mannenkoor Vroomshoop een kerstconcert kon geven. Dat was in 2019 toen groot en groots werd uitgepakt, samen met het Groot Twenterands Vrouwenkoor in zowel de Hervormde kerk in Den Ham als in de Grote kerk in Vriezenveen. Het jaar daarvoor was het Noortje van Middelkoop die samen met het mannenkoor optrad in kerkelijk centrum Irene in Vroomshoop.

En diezelfde Noortje trad ook dit jaar weer op, opnieuw in Irene te Vroomshoop. En het bleek dat ze behalve de panfluit nog een tweede instrument uitstekend beheerst, namelijk haar eigen stem! Om met het eind van het concert te beginnen: haar versie van het ‘Stille Nacht’ was een mooi contrast met de donkere stemmen van het mannenkoor.

In de zeer goed gevulde kerk Irene zagen de bezoekers de leden van het koor naar het podium lopen, onder het zingen van het openingslied ‘Al wie dolend in het donker’. Niemand verdwaalde gelukkig, zodat het concert kon beginnen met ‘Nu zijt wellekome’.

Koorleider Gezinus Veldman had weer een uitgebalanceerd programma samengesteld, waarin ook plaats was voor een van de hoogtepunten van de avond, namelijk het van oorsprong Oekraïense kerstlied ‘Carol of the Bells’, waarbij ook het publiek een zangrol kreeg toebedeeld. Slagwerker Rik Schutte zorgde voor de welluidende begeleiding op de buisklokken. Hij onderscheidde zich later ook in het stuk ‘Kerstklokken’, samen met pianist Gezinus Veldman, en bij ‘Little Drummerboy’.

De Oekraïense gemeenschap was speciaal vanwege ‘Carol of the Bells’ door het mannenkoor uitgenodigd het kerstconcert bij te wonen. Dat gold ook voor cliënten van de Stichting Manna. Het koor hoopt hen in deze in meerdere opzichten koude tijd een fijne avond te hebben bezorgd.

Het mannenkoor was bijzonder op dreef bij ‘Go tell in on the Mountain’ en bij ‘Christmastime’ is here’. Ook het gedragen ‘Still a Bach Christmas’ klonk als een klok. Koorsolist Albert Wessels deed van zich spreken in het prachtig gezongen ‘Cantique de Noël’. En ook in een duet met Noortje van Middelkoop toonde hij zijn kwaliteiten.

Het concert eindigde traditiegetrouw met het ‘Stille Nacht’, waarna de bezoekers onder het luiden van de kerkklokken de kerkzaal konden verlaten.

Op zaterdag 14 januari treedt het koor opnieuw op, dan met het Nieuwjaarsconcert in de Hervormde kerk te Den Ham.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *