SDO verslikt zich in EKC 2000


Afgelopen zaterdag stond er voor SDO een thuiswedstrijd op het programma. De koploper na drie wedstrijden trad aan tegen EKC 2000 uit Emmen dat twee punten minder had dan de SDO’ers.

Na het eerste fluitsignaal wisten beide ploegen vlot hun eerste doelpunt te maken. Na de eerste vakwisseling wist de thuisploeg twee opeenvolgende treffers te produceren, 3-1. EKC 2000 trok de stand niet veel later weer gelijk. Vervolgens vielen de doelpunten om en om, waarbij SDO iedere keer het initiatief had. Halverwege de eerst helft was het 6-5 in het voordeel van de lijstaanvoerder. Daarna was het stuivertje wisselen. De bezoekers wisten drie keer de korf te vinden en namen zo de leiding, 6-8. SDO counterde vervolgens naar 9-8. Bij rust stond EKC weer voor met 9-10.

Direct na rust boog SDO de achterstand om in een voorsprong, 11-10. Daarna hielden de Oranjehemden de leiding vast, maar loskomen lukte niet. Met nog een kwartier te spelen was het 15-13 in het voordeel van de Westerhaarders. In de slotfase wist SDO moeizaam tot scoren te komen. Hierdoor bleef het spannend. Met nog luttele minuten te spelen kwam EKC op gelijke hoogte, 16-16. In de ultieme slotfase kwam SDO weer op voorsprong, maar zag het EKC naast de thuisploeg komen en kreeg vervolgens het deksel op de neus. Eindstand SDO – EKC 2000: 16-17

Een onnodig en zuur verlies voor SDO. De ploeg had te veel kansen nodig om tot scoren te komen en bood zo EKC de mogelijkheid om in de wedstrijd te blijven. De komende weken staan er geen wedstrijden op het programma. Na de jaarwisseling, op 14 januari, spelen de Westerhaarders in Schoonoord tegen de gelijknamige ploeg SDO. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *