Walking Volleybal is gestart en u kunt meedoen


Afgelopen dinsdag was de kick off van Walking Volleybal bij HVC (Hammer Volleybal Club) in Den Ham. Vanaf nu is het elke dinsdag mogelijk aangepast te volleyballen in sportzaal De Beukenhage. Start is om 09.30 uur.

Stef Lamberink begeleid de eerste trainingen van Walking Volleybal

Walking Volleybal is een afgeleide vorm van volleybal. Het veld is een zogenoemd C-veld, met daarin 4 meter minder lengte en het net op 2,24 meter hoogte. De regels zijn dat er alleen onderhands mag worden geserveerd, niet mag worden geblokt en er niet mag worden gesprongen gedurende het spel. Regels kunnen worden aangepast op de voorkeur van de groep, waarbij altijd leidend is dat de ondergrens van de individuele deelnemer het instapniveau zal zijn.

Er kan deelgenomen worden vanaf 60 jaar, waarbij er rekening mee wordt gehouden met iemand van een jongere leeftijd maar geen sport of bewegingsvorm in groepen meer kan doen. Kortom maatwerk.

Elke dinsdag sociaal bewegen
De training vindt elke dinsdag om 10.00 plaats waarbij er inloop is vanaf 9.30 en er koffie/thee klaar staat voor de deelnemers en belangstellenden. U bent van harte welkom om keer mee te doen of een kijkje te nemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stef Lamberink

In elke kern een Walking Sport
Walking Volleybal is de vierde Walking Sport in Twenterand, naast tennis, korfbal en voetbal. Respectievelijk verdeeld over de kernen Den Ham, Vroomshoop, Vriezenveen en Westerhaar met medewerking van HVC Volley, tennisvereniging De Bosbaan, korfbalvereniging Amicitia, Voorwaarts en ZorgSaam Twenterand. Al deze vormen van sport zijn aangepast, zodanig om het op een veilige en verantwoorde manier te kunnen beoefenen. Spelregels, materialen en de begeleiding is aanpast op de doelgroep en daardoor voor velen goed toegankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *