SDO begint 2023 goed


Afgelopen zaterdag stond voor SDO de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. De Westerhaarse formatie moest hiervoor afreizen naar het Drentse Schoonoord om te spelen tegen het gelijknamige SDO. Na 4 wedstrijden hadden de Tukkers zes punten verzameld en stonden hiermee op een tweede plaats. Het Drentse SDO had 2 punten minder en stond daardoor net onder de bezoekers. Op het veld troffen de ploegen elkaar ook al, de Oranjehemden uit Westerhaar wonnen toen ruim met 11-19, al konden de blauwe SDO’ers lang bij blijven.

In de beginfase van het duel ging het gelijk op, na een aantal minuten was het 2-2. Daarna nam de Westerhaarse Reas-formatie het heft in handen en sloeg een gat naar 4-8. De thuisploeg bood goed partij, maar kon qua scores niet volgen. Het Twentse SDO speelde niet groots, maar doordat de korf gemakkelijk gevonden werd, kon de ploeg de wedstrijd naar zijn hand zetten. Bij rust stond het 6-12 in het voordeel van het bezoekende SDO uit Westerhaar.

Na de korfwisseling vielen de doelpunten over en weer. Het was duidelijk dat de thuisploeg zich nog niet gewonnen gaf. Na 10 minuten in de tweede helft was de tussenstand 12-16. Het oranje SDO schakelde vervolgens een tandje bij en wist met vijf opeenvolgende treffers de wedstrijd in het slot te gooien. De blauwen waren niet bij machte om de speerpunten van de oranjes aan banden te leggen. Hierdoor stond het 10 minuten voor tijd 12-21. In de slotfase vonden beide ploegen nog een aantal keer de korf, maar de overwinning van de bezoekers kwam niet meer in geding. Einduitslag SDO (S) – SDO (W): 16-24

Een ruime overwinning voor de Oranjehemden. De ploeg van Marco Groothuis moest opboksen tegen een strijdbare tegenstander, maar door de scherpte in de afronding wist de ploeg de touwtjes stevig in handen te houden. Volgende week speelt SDO thuis in Westerhaar tegen TOP uit Vroomshoop. Deze derby begint om 15:45 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *