Eventuele verplaatsing winkels Linderflier

GemeenteBelangen Twenterand heeft met enige regelmaat zowel mondeling als schriftelijk aandacht gevraagd voor het eventueel verplaatsen van de winkels aan het discounterplein Linderflier te Vroomshoop richting Julianastraat. Maar het is al heel lang stil,… Het standpunt van ons is al jaren onveranderd en duidelijk: verplaatsing hoeft van ons niet. Wij kiezen liever voor een opwaardering van het huidige discounterplein, want dat wordt wel eens tijd. Maar mocht een ruime meerderheid van de winkeliers aldaar toch willen verplaatsen naar het centrum (locatie vm Julianaschool), dan zullen wij dit mogelijk maken. Het aantal parkeerplaatsen mag dan niet minder worden dan nu het geval is. Daarnaast moet een goede afwikkeling van het verkeer plaatsvinden. Belangrijk voor met name omwonenden. Voor wat betreft andere winkelcentra zijn wij nieuwsgierig hoe het ermee staat. We hebben het dan over winkelcentrum Vriezenveen. Over de enorme (mooie) transformatie van het winkelcentrum Kervelplein in Westerhaar-Vriezenveensewijk, waarvoor wij ons al jaren hebben ingezet, zijn wij dik tevreden. Er is hier door inwoners en ondernemers goed geparticipeerd.

Vragen

1. Wat is de stand van zaken met betrekking tot het eventueel verplaatsen van de winkels aan het discounterplein Linderflier te Vroomshoop richting het centrum?

2. Is er een meerderheid van winkeliers aan het discounterplein bereid te verplaatsen? Verzoek om toelichting “ja” of “nee”.

3. Wij staan niet te juichen over de rol van de investeringsmaatschappij HMO in deze. Wat hebben zij nu concreet ondernomen de afgelopen jaren? Wat willen zij financieel bijdragen?

4. Wat is de stand van zaken met betrekking tot het winkelcentrum in Vriezenveen?

5. Over de transformatie van het winkelcentrum Kervelplein in Westerhaar-Vriezenveensewijk: loopt alles – gezien de gestegen bouwkosten – financieel in de pas en wat is de planning dat het plein gereed kan worden opgeleverd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *