Sterke groei Leergeld Twenterand

Leergeld Twenterand heeft vorig jaar een sterke groei doorgemaakt. Vorig jaar zijn maar liefst 184 kinderen geholpen en zijn bijna 400 hulpvragen toegewezen. Gemiddeld dus twee toegekende hulpvragen per kind. Een groei van tachtig procent. In 2021 had de stichting last van corona en zijn er circa 100 kinderen geholpen. In 2022 kwamen er de inflatie en de hoge energieprijzen, met een sterke groei van hulpvragen tot gevolg en 184 geholpen kinderen.

Leergeld Twenterand is er voor gezinnen met een inkomen tot ongeveer 120 procent van het sociaal minimum en dan speciaal voor de kinderen uit die gezinnen. Leergeld Twenterand vindt dat kinderen uit deze gezinnen gewoon mee moeten kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.

Ze moeten meekunnen op een schoolreisje of een excursie, ze moeten kunnen beschikken over een fiets om naar school te gaan en over een computer om huiswerk te kunnen maken. Bijles of online leersystemen kan de stichting ook ondersteunen. En ze moeten mee kunnen voetballen met leeftijdgenootjes, mee kunnen doen met zwemles, met muziekles of toneel. Gewoon meedoen dus, want NU MEEDOEN IS STRAKS MEETELLEN! Dat is een slogan van Leergeld Twenterand.

Daarbij moet hulp vragen simpel zijn, en dat kan. Een telefoontje naar onze coördinator (06-39743797) is al voldoende. Rechtstreeks een aanvraag doen mag ook. Dat kan via het aanvraagformulier dat te vinden is op https://www.leergeldtwenterand.nl/jouw-aanvraag. Of stuur een mail naar info@leergeldtwenterand.nl. Leergeld Twenterand beschikt over een aantal opgeleide intermediairs die bij u thuis komen om een ingediende hulpvraag met u te bespreken en daarbij te overleggen hoe uw kind geholpen kan worden.

Leergeld Twenterand heeft de ambitie de komende jaren nog veel meer kinderen te helpen. En dat kan en moet ook, want ongeveer 1 op de 10 kinderen in Nederland leeft in armoede. In Twenterand zijn dat er naar schatting 800. Er is dus nog veel werk te doen. Of en hoe Leergeld Twenterand verder kan groeien is onder andere afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat mee wil doen. Heeft u ambitie om mee te doen, stuur dan ook een mailtje naar info@leergeldtwenterand.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *